21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerNVIDIA CEO'su Sokak Gezilerinde Tayvan'ı "En Önemli Ülkelerden Biri" Olarak Tanımladı

NVIDIA CEO’su Sokak Gezilerinde Tayvan’ı “En Önemli Ülkelerden Biri” Olarak Tanımladı

NVIDIA CEO'su Jensen Huang, Tayvan'ı dünyadaki teknolojik rolü açısından "en önemli ülkelerden biri" olfuğunu söylüyor.

Görünüşe göre Tayvan bugünlerde sektördeki tüm büyük teknoloji firmaları için çekim merkezi haline gelmiş durumda ve NVIDIA ile AMD’nin bölgede yeni “Yapay Zeka odaklı” Ar-Ge tesislerini geliştirmeyi planlamasıyla Tayvan, gündemin önemli bir konusu haline geldi.

Haziran ayı, özellikle Tayvan’ın NVIDIA, AMD ve Intel gibi şirketlerin mevcut ve gelecekteki ürünlerini sergilediği dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olan Computex 2024’ü düzenlemesi nedeniyle teknoloji endüstrisi için son derece önemli. Jensen Huang’ın şu anda Tayvan’da olmasının nedeni bu.

İlginç bir şekilde, bir muhabirin kendisine yaklaştığı yerel pazarlarda gezinirken görüldü. Bu Türkiye’de olsa kesinlikle siyasete atılacak diye yorumlanırdı.

Jensen’in ziyareti sırasında Tayvanlı bir medya muhabiri NVIDIA’nın CEO’su ile bir röportaj yaptı ve kendisine Tayvan’ın teknoloji dünyasındaki önemi soruldu.

Bunun dışında Jensen, muhabirden, firmanın potansiyel olarak pazarların geleceğine karar verebilecek devasa gelişmeleri duyurmasının beklendiği Computex 2024 açılış konuşmasına dikkat etmesini istedi. Tayvan, bilgisayar ve yapay zeka heyecanı konusunda rolünü yarı iletken bir merkezden küresel bir teknoloji liderine dönüştürecek gibi görünüyor. Ancak bölgesel düşmanlıklar ülkeyi büyük ölçüde geride tuttu ve son zamanlarda durum yeni boyutlara ulaştı, dolayısıyla bu faktör kesinlikle oradaki firmalar için dikkate alınması gereken bir faktör.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -