21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerOracle, Beklenenden İyi Rezervasyonlar ve Yeni Ortaklık Anlaşmaları ile Bulut Bilişimde Büyüyor

Oracle, Beklenenden İyi Rezervasyonlar ve Yeni Ortaklık Anlaşmaları ile Bulut Bilişimde Büyüyor

Veritabanı yazılımı ile tanınan Oracle, Amazon, Microsoft ve Alphabet Inc.’in Google’ı ile rekabet edebilmek için bulut altyapı birimini genişletmeye odaklanmış durumda. Bu birim, toplam satışların küçük bir kısmını oluşturmasına rağmen, yatırımcılar Oracle’ın gelecekteki büyüme potansiyelini burada görüyor.

Rekora Gidiyor

Oracle hisseleri, Çarşamba günü New York’ta piyasa öncesi işlemlerde %8.9 arttı. Bu artış devam ederse, hisse senedi rekor seviyesine ulaşacak.

Son iki çeyrekte, “Oracle, Oracle Cloud’da AI büyük dil modellerini eğitmek için muazzam talep nedeniyle tarihimizdeki en büyük satış sözleşmelerini imzaladı,” dedi CEO Safra Catz Salı günü yaptığı açıklamada.

Catz, mali yılın Mayıs 2025’te sona erecek olan mevcut mali yılda gelir artışının çift haneli rakamlara ulaşacağını ve yapay zeka iş yüklerine olan güçlü talep ile bu büyümenin hızlanacağını belirtti. Bulut biriminin “kapasitesi talebe yetişmeye başladığında” büyüme hızlanacak, diye ekledi.

Yeni Ortaklık Anlaşmaları

Oracle, ayrıca kendi adını taşıyan veritabanını Google’ın bulut altyapısında kullanılabilir hale getirmek için yeni bir anlaşma yaptığını duyurdu. 2023’ün sonunda duyurulan Microsoft ile benzer bir anlaşma, “bulut veritabanı büyümemizi hızlandıracak,” dedi Ellison ayrı bir açıklamada.

Microsoft’tan milyarlarca dolar fon alan OpenAI, ek kapasite için Austin merkezli Oracle’ın bulut altyapısını kullanacak. Oracle’ın bulutu, jeneratif AI girişimleriyle başarı sağlama konusunda bir üne sahip. Şirket, Reka, MosaicML ve Elon Musk’ın xAI gibi müşterilerini öne çıkardı. Yapay zeka teknolojisi, çalışmak için muazzam bir hesaplama gücü gerektiriyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -