21.8 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerRobotik Dış İskeletle Donatılan Paraplejik Tenisçi Kevin Piette, Olimpiyat Meşalesi Turuna Katıldı

Robotik Dış İskeletle Donatılan Paraplejik Tenisçi Kevin Piette, Olimpiyat Meşalesi Turuna Katıldı

Son teknoloji robotlar, 2024 Paris Olimpiyatları’nda boy gösteriyor. 11 yıl önce geçirdiği bir araba kazasında bacaklarını kullanamayan Kevin Piette , Fransız mühendislik şirketi Wandercraft tarafından tasarlanan bir dış iskeletle Olimpiyat meşalesini taşıyor.

2012 yılında kurulan Paris merkezli Wandercraft , tıbbi ve kişisel kullanım için dış iskeletler geliştiriyor. Amiral gemisi dış iskeletleri Atalante X, hastaların hareket kabiliyetlerini yeniden kazanmalarına yardımcı olmak için dünya çapındaki rehabilitasyon merkezlerinde kullanılıyor.

Wandercraft sözcüsü Decrypt’e “Kendi kendini dengeleyen robotik veya kendi kendini dengeleyen cihazlar, robotikteki en zorlu zorluklardan biridir” dedi . “Bu yüzden bu zorluğun üstesinden gelmeye karar verdik, sadece kendi kendini dengeleyen bir insansı ile değil, aynı zamanda dünyanın en savunmasız insan topluluğunu, yani bacaklarını hareket ettiremeyen insanları da buna dahil ederek.”

Piette, Fransa’da yarışmaya hak kazanamamış olsa da yine de olimpiyat törenine katılmak istiyordu. Sözcü, “Kevin, Fransa’nın 10 numaralı tekerlekli sandalye tenis oyuncusu, ancak [Paralimpik Oyunları] için yeterlilik kazanamadı,” dedi. “Ancak yine de Olimpiyat meşalesi bayrak yarışında yürümek istiyordu ve Olimpiyat Komitesi, onun buna uygun olabileceğini düşünecek kadar nazikti.”

Wandercraft sözcüsünün açıkladığı üzere, şirketin şu anda geliştirilmekte olan ” kişisel dış iskeleti ” günlük kullanım için tasarlanıyor.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -