21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerWhatsApp'tan Yeni Video Görüşme Özellikleri: Ekran Paylaşımı ve 32 Kişilik Katılım Sınırı

WhatsApp’tan Yeni Video Görüşme Özellikleri: Ekran Paylaşımı ve 32 Kişilik Katılım Sınırı

WhatsApp, ses destekli ekran paylaşımı ve 32 kişilik katılımcı sınırı gibi yeni video görüşme özelliklerini duyurdu.

WhatsApp, yaptığı güncellemeyle cihazlar arası video görüşme deneyimini geliştirerek, ses destekli ekran paylaşımı ve yeni bir konuşmacı odaklama özelliği sundu. Ayrıca, video görüşmelerinde katılımcı sayısı sınırını 32 kişiye çıkardı.

Ses Destekli Ekran Paylaşımı

Geçen yıl Ağustos ayında WhatsApp, video görüşmeleri için ekran paylaşımı desteğini tanıtmıştı. Şimdi ise bu deneyimi, ekranınızı paylaşırken ses de paylaşabilmenizi sağlayarak daha da geliştirdi. Bu sayede, WhatsApp çağrılarında kişilerle birlikte video izlemek mümkün hale geliyor.

Genişletilmiş Katılımcı Sınırı

WhatsApp’ın yaptığı bir diğer önemli güncelleme, cihazlar arası video görüşmelerde katılımcı sayısını 32 kişiye çıkarması oldu. Bu güncellemeden önce, WhatsApp mobil cihazlarda 32, Windows ve macOS’ta ise sırasıyla 16 ve 8 katılımcı sınırına sahipti.

Konuşmacı Odaklama ve Diğer Güncellemeler

WhatsApp’ın video görüşme desteği, Apple’ın FaceTime uygulaması ile uyumlu hale geldi. FaceTime da iPhone ve iPad kullanıcılarına 32 kişiye kadar video görüşme imkanı tanıyor. Ancak, Google Meet ve Zoom gibi platformlar temel seviyede bile 100 kişiye kadar katılımcı destekliyor.

Son güncellemeler ayrıca, video görüşmesinde konuşan katılımcıyı otomatik olarak öne çıkaran konuşmacı odaklama özelliğini de getiriyor. Bu özellik, konuşan kişiyi ekranın ön sıralarında gösteriyor.

MLow Codec ile Daha İyi Ses Kalitesi

WhatsApp’ın ana şirketi Meta, WhatsApp’ta Meta Low Bitrate (MLow) codec’ini tanıttı. Bu codec, kullanıcının zayıf ağ bağlantısına sahip olması veya eski bir cihaz kullanması durumunda bile çağrı güvenilirliğini artırmayı amaçlıyor. MLow, daha önce Meta’nın gerçek zamanlı iletişim ürünlerinde kullandığı açık kaynaklı codec Opus’a göre iki kat daha iyi ses kalitesi sunuyor ve yüzde 10 daha az işlem gücü gerektiriyor.

MLow codec’i, Instagram ve Messenger çağrılarında halihazırda kullanılmakta olup, şimdi WhatsApp’ta da kullanılmaya başlandı. WhatsApp, blog yazısında bu güncellemelerin önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm uygun kullanıcılara sunulacağını belirtti.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -