21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerYouTube Music'e Yeni Özellik: Şarkı Oynatın, Şarkı Söyleyin veya Mırıldanın

YouTube Music’e Yeni Özellik: Şarkı Oynatın, Şarkı Söyleyin veya Mırıldanın

YouTube Music, Android kullanıcıları için "Şarkı Oynat, Şarkı Söyle veya Mırıldan" arama özelliğini sunarak müzik keşfini daha da kolaylaştırıyor.

YouTube Music, uzun zamandır beklenen bir özelliği Android kullanıcılarına sunuyor: “Şarkı Oynat, Şarkı Söyle veya Mırıldan” arama özelliği.

Üst sağ köşedeki büyüteç simgesine dokunduğunuzda, mikrofonun yanında yeni bir dalga formu simgesi göreceksiniz. (Sesli arama yeteneği bugün değişmeden kaldı.) Yan yana duran bu iki düğme biraz tuhaf görünse de, ana YouTube uygulamasının her iki arama özelliğini de üstte bir geçiş düğmesiyle tek bir ekranda yerleştirmesinden daha iyi.

YouTube Music’teki canlı arama sayfası, size “Şarkı Oynat, Şarkı Söyle veya Mırıldan” komutunu verecek. Bu yetenek, ilk olarak 2020 yılında Google Arama için tanıtıldı. Pixel’in Now Playing özelliğine dayanarak geliştirildi ve geçen Ekim ayında YouTube uygulamasına geldi. AI, “sesi orijinal kayıtla eşleştirmek” için kullanılıyor.

Kısa kullanımımda tanımlama süreci oldukça hızlıydı. Tam ekran sonuç sayfası, kapak resmi, şarkı adı, sanatçı, albüm, yıl ve indirme/çevrimdışı durumu gibi bilgileri gösterir, ayrıca Kütüphanenize Kaydet veya Oynat kısayolları da mevcuttur. Standart taşma menüsü de her şey için kullanılabilir.

Bu ekrandan sol üst köşeden çıkabilir veya alt kısımdan başka bir arama yapabilirsiniz. YTM, bu özelliği Mart ayında test etmeye başlamıştı, Google Play Music ise uzun zaman önce buna benzer bir şey sunmuştu.

Şarkı arama, YouTube Music for Android’in 7.02 sürümü ile gelen bir sunucu tarafı güncellemesidir. Bu özellik henüz iOS’a sunulmadı.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -