Intel çözümleri arasında P55 yongaseti şu an performans arayanlar için toplam platform maliyetini düşündüğünüzde en mantıklı seçim olarak karşınıza çıkıyor. Core i7 9xx serisini destekleyen ve LGA 1366 soketli anakartlar 200 dolardan başlıyor. Aynı şekilde Core i7 9xx serisinin fiyatları da minimum 600 dolar. Bu noktada P55 yongasetine sahip bir anakartla 200-300 dolar civarında Core i5 serisi bir işlemci almak hafıza ve grafik performansı için ekran kartına daha çok bütçe bırakıyor. Zaten kullanıcılar kadar üreticiler de bunun farkında zira P55 yongasına sahip anakartlarda çok daha fazla alternatifle karşılaşıyoruz. Bu alternatiflerden sonuncusuysa MSI P55-GD85.
Kutu içeriği
Yıllar geçtikçe ve anakartlara yeni özellikler eklendikçe kutu içeriği de zenginleşiyor. MSI P55-GD85’de bu konuda bir istisna değil. Anakarttan 4 adet SATA, 1 adet Molex-2xSATA güç, SLI, CrossFire ve IDE kabloları çıkıyor. Bunlara ek olarak kasanızın arka tarafına takabileceğiniz 2 x USB port paneli geliyor.
Kutudan çıkan iki küçük poşet ise diğer anakartlarda pek rastlayamayacağınız şeyleri barındırıyor. Bunlardan birincisi V-Check kabloları. Bu kabloları anakartın üstündeki yuvalara takarak bir avometre ile CPU, DDR voltajı gibi verileri sağlıklı olarak ölçebiliyorsunuz.
Diğer küçük poşette ise MSI’ın M-Connector olarak isimlendirdiği FrontPanel soketleri var. Bu soketlere kasadan gelen güç, reset, HD LED vs. kablolarını takarak anakarta tek seferde bağlantı yapabiliyorsunuz. Kasaya monte haldeyken anakartın üzerindeki yazıları okuyarak bu kabloları tek tek bağlamak genelde uğraştırır. Dolayısıyla kasa içini bolca kurcalayanlar için gayet kullanışlık bir özellik diyebiliriz.
Dokümantasyon konusunda ise MSI hiçbir şeyi eksik etmemiş. Yaklaşık 70 sayfalık kullanım kılavuzu gayet detaylı. Buna ek olarak sabitdiskinizin imajını yedeklemenize ve çağırmanıza imkan tanıyan HDDBackup, sistem bilgilerini ölçmenize ve OC yapmanıza imkan veren Control Center, yine hız aşırma ve OC için OC Genie ve alternatif işletim sistemi olarak gelen Winki için dokümanlar geliyor.
Sürücü ve yazılım DVD’si
Evet, genelde sürücüler CD şeklinde gelir, fakat MSI’ın yazılımları ve sürücüleri koyduğu disk bir DVD. Açıkçası internet erişimi arttıkça sürücüleri insanlar daha güncel olması açısından internetten indirmeyi tercih ediyorlar. Aynı şekilde yazılımların çoğunun güncel sürümlerine de internet üzerinden ulaşılabiliyor. MSI’ın DVD’sinin buradaki farkı ise aynı zamanda bir işletim sistemi için açılış DVD’si olması. Winki ismindeki bu Linux tabanlı işletim sistemi ile Windows’a gerek kalmadan internet, anlık mesajlaşma, dosya düzenleme, resim izleme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Dahası OpenOffice ile ofis dosyaları oluşturup düzenleyebilirsinizde. Winki installer ise işletim sistemini USB belleğe aktararak buradan boot etmenize imkan tanıyor.