9.6 C
İstanbul
24 Aralık 2024 Salı
Ana SayfaİncelemeYasaklı Sitelere Erişim!

Yasaklı Sitelere Erişim!

YÖNTEM 1: Hızlı ve Sansürsüz DNS Sunucuları

Bilgisayarım > Denetim Masası Ağ Bağlantıları altında;

Internet erişimimize bağlı olarak “Çevirmeli , Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı” ayarlarımız bulunur.

Internet’e erişimi için kullandığınız ağ bağlantımıza (Lan, Wireless hangisini kullanıyorsak), faremizin (mouse) sağ tuşuyla tıklayıp “Özellikler”i seçelim. (Veya direk faremizle çift tıklayalım. Eğer bağlantı tipimiz kablosuz bağlantıysa açılan pencerede Özelliklere tıklayalım.)

Aşağıdaki ekran görüntüsüne benzer bir bağlantı özellikleri penceresine ulaşmış olmamız gerekiyor.

Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) üzerine çift tıklayalım. (Veya seçili hale getirip Özelliklere tıklayalım..)

Önümüze “Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) Özellikleri” gelmiş olmalı. Buradaki ip ayarları, bilgisayardan bilgisayara farklılık gösterir. IP ayarlarımızda herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. Bizim ilgilendiğimiz kısım, kırmızı çerçeve ile belirlenen DNS sunucu adres ayarlarının olduğu kısım.

Mevcut ayarlarınız “DNS sunucu adresini otomatik al” veya “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:” işaretli ve ADSL modem/router lokal ip adresi girili durumdadır. ADSL modeminiz dns’leri otomatik olarak TTNET’den alıp (TTNET DNS sunucu adresleri) bilgisayarınıza aktarır.

Biz bu noktada araya girip, yavaş ve sansürcü olan TTNET DNS sunucularını devreden çıkartıp, engellenen sitelere ulaşmak istiyorsak;

aşağıdaki DNS sunucu adreslerini, kırmızı çerçeve içersine aldığımız “Yeğlenen DNS sunucusu” ve “Diğer Dns Sunucusu” girmeliyiz.

Hızlı, sansürsüz DNS Sunucu adresleri:

Verizon (Level3) Public DNS Servers

4.2.2.1

4.2.2.2

4.2.2.3

4.2.2.4

4.2.2.5

4.2.2.6

bu adreslerden iki tanesi girmemiz yeterlidir.

Yeğlenen DNS sunucusu: 4.2.2.1

Diğer Dns Sunucusu: 4.2.2.2

şeklinde girip Tamam‘a tıklayıp kaydetip çıkalım.

Bu DNS adresleri sayesinde, dns çözümlemenin hızlandığını ve internet sayfalarının daha hızlı açıldığına şahit olacaksınız. Ve en önemlisi sevdiğiniz ve TTNET tarafından sansürlenen internet sitelerine (MegaUpload, DivXPLANET, DivXFOREVER v.b) sorunsuzca ulaşabileceksiniz.

Not: Eğer halen DivxPLANET , MegaUpload , DivXFOREVER ulaşamıyorsanız; bilgisayarınızın dns ön belleğini boşaltmanız gerekiyor demektir. Bunun için basitçe bilgisayarınızı başdan başlatmanız (emule, torrent v.b. kesintiye uğrar) veya Başlat > Komut İstemi > ipconfig /flushdns <ENTER> (emule, torrent v.b. yazılımlar etkilenmez) işlemi ile yapmış oluruz.

C:Documents and Settingsbirisi>ipconfig /flushdns
Windows IP Yapılandırması
DNS Çözme Önbelleği başarıyla temizlendi.
C:Documents and Settingsbirisi>




YÖNTEM 2: TreeWalk Engellenen Sitelere Erisim

TreeWalk DNS Sunucu Ile TTNET Tarafından Sansürlenen, Bloklanan, Engellenen Sitelere Erişim…

Sizlere DNS (Domain Name Server), Türkçe adıyla Alan Adı Sunucusu, Alan İsimlendirme Sistemlerinden bahsetmek istiyoruz. Nereden çıktı bu dediğinizi duyar gibiyiz. Mesleği, hobisi veya ilgi alanı web servisleri olmayan arkadaşlar için hiç de ilgi çekici veya bilinmesi gereken bir şey değil. Zaten çok da sıkıcı bir konu ) Ögrenilmesi bir tarafa anlatmasi bile pek zevkli degil.

Zaten amacımız teknik bilgilerle sizi boğmak değil. Hatta teknik bir şeyler de anlatmayacağız. Anlattıklarımızın içerisinde hatalı şeyler bile olacak. Bu yüzden konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan özürlerimizi de peşinen dileyelim.

Bu DNS denen şeytan icadı sistem sayesinde akılda kalması güç ip adreslerini ezberlemek zorunda kalmıyoruz. Aklımızda tutmamız gereken, sadece gitmek istediğimiz sitenin alan adı. Biz sitenin ismini, internet gezginimize yazıp sayfanın açılmasını bekliyoruz. Arkada ne olup bittiği bizi ilgilendirmiyor.
Ama bu aralar arka planda olup bitenler bizleri de ilgilendirmeye başladı.

Bu alan adı sistemini, muhtarlıklara, telefon defterine benzetebiliriz. Tüm telefon defterini ezberlememize veya muhtarlıklarda ne kadar kayıt varsa bilmemize gerek yoktur. Lazım olduğunda gider sorar, adresi öğreniriz. Bizim yerimize tüm bu kayıtları tutan, organize eden kişiler, kurumlar vardır. Onların görevi sadece bu işi layığıyla yapmaktır. İşte bu muhtarlık işini internette DNS sunucuları üstlenmiş durumda. Tüm interneti alan adlarına ayırıp merkezi muhtarlıklar ve ona bağlı bölgesel muhtarlıklar, onlara da bağlı ucu mahalle muhtarlıklarına kadar varan bir muhtarlık zinciri kurulmuş durumda.

Sizin kalkıp merkez muhtarlığa gitmenize gerek yok. Bu sistem sayesinde, mahallenizdeki muhtar amcaya gidip adını soyadını verdiğiniz kişinin adresini öğrenebilirsiniz. Artık adresini bildiğiniz kişiyi de gider ziyaret edersiniz.

Bu noktada, mahalle muhtarının istediğiniz adresi vermek istememesi gibi bir lüksü DNS sisteminde yani internette olamaz. Veya sizi yanıltması da olası değildir. Görevi; istediğiniz adresi size doğru şekilde vermektir. Sorduğunuz adres var olsa bile; böyle bir adres yok veya böyle bir adres var ama size veremem gibi bir yanıtla size geri dönemez. Eğer merkezde bir kayıt varsa bunu size iletmek zorundadır. Bunu sansürleyemez, bloklayamaz.

Ama Muhtarınız kafasına göre iş yapmayı seviyorsa, örümcek kafalıysa veya yetersiz birisiyse size keyfine göre hizmet verecektir. Bu yüzden gitmek istediğiniz adrese ya ulaşamayacak ya da geç ulaşacaksınızdır.

Iste bahsetigimiz bu muhtar örnegine, telekomun dns sunuculari çok da güzel bir örnektir.

Son dönem popüler olan, site engelleme, sansürleme, bloklama, banlama, artık adını nasıl anmak istiyorsanız anın, bunun bir sonucudur. Kaydı ROOT DNS SERVER’lar da olan domainlere erişime keyfi bir şekilde engellemek sadece Türklere özgü bir yöntemdir. Madem ortada bir suç varsa ve keyfi hareket edilmiyorsa yansız ve tarafsız ortamlarda davanızı açınız ve o sitenin kaydını tamamen internetten sildiriniz. Elbette bunu yapmak olasıdır. Ama yapabilmek için sağlam delillerle gitmeniz gerekir. Kafanıza göre savcılık veya mahkeme kararını 1 günde çıkartamazsınız. Bu işler sadece Türkiye’de olur.

Peki biz Türk insanı bu muameleye maruz kalmaya mecbur muyuz? Hangi siteye erişip erişemeyeceğimize, TTNET veya ISS’miz mi (servis sağlayıcımız) karar verebilir? Bizler internette özgür olamaz mıyız?

Elbette hayır. Her problemin bir çözümü olacağı gibi bununda bir çözümü mevcut. Birinci çözüm internet muhtarınızı değiştirirsiniz. Yasakçı DNS sunucuları yerine, düzgün çalışan DNS sunucularını kullanabilirsiniz.

Yada;

Madem muhtarınız yetersiz ve keyfi çalışıyor. O zaman kendi muhtarımız kendimiz oluruz. Aradan mahalli ve bölgesel muhtarlıkları çıkartır direk Merkeze bağlı çalışırız. Böylece de hem özgür oluruz hem de istediğimiz adresleri hızlıca bulur interneti daha hızlı dolaşırız.

Bu alan adı sunucusu dediğimiz zımbırtıyı sadece kendimize ait olacak şekilde çalıştırabiliyoruz. Basit bir yazılımla kişisel bilgisayarımız kendi dnslerini kendisi çözüyor.

Programın adıTreeWalk DNS

Web sitesihttp://treewalkdns.com/

Program indirme kısmıhttp://ntcanuck.com/downloads.htm

Windows 2000, XP, 2003 için direk indirme linkihttp://ntcanuck.com/download/051111twdns.zip

Windows 2000, XP, 2003 için yansı 1http://treewalk.net/X_f5s33-QlPr7/051111twdns.zip

Windows 2000, XP, 2003 için yansı 2http://confetch.com/download/051111twdns.zip

Windows 95, 98, ME İşletim sistemleri için direk indirme linki: http://ntcanuck.com/download/BIND-LE.exe

Windows 95, 98, ME İşletim sistemleri için yansı 1: http://treewalk.net/X_f5s33-QlPr7/BIND-LE.exe

Gelelim Win XP için kurulumuna;
Kurulum çok basit ama genede kurmadan önce adımları görmek isteyebileceğinizi düşündüm.

051111twdns.zip (1,19 MB (1.248.367 bayt)) hardiskimize indirdiğimizde Zip’li olduğunu görüyoruz. Zip’i açıp içerisinden TreeWalk.exe’yi uygun bir klasöre çıkaralım. Ardından TreeWalk.exe çift tıkladığımızda bizi aşağıdaki hoşgeldiniz penceresi karşılıyor.

Kurulumun düzgün olması için TreeWalk bizi Antivirus ve Firewall programlarımızı disable etmemiz için uyarıyor. İsteneni yapıyoruz. Antivirüs ve firewall yazılımlarımızı kapatıp NEXT sekmesine tıklıyoruz.

Bizi lisans sözleşmesi ekranı karşılıyor. I accept the agreement seçili yapıp sözleşmeyi kabul ederek NEXT sekmesine tıklıyoruz.

Önümüze yazilimla ilgili teknik açiklamalar ve uyarilar geliyor. Bize yeniden hafizada kullanimda bir yazilim bulunmamasi gerektigini hatirlatiyor. TreeWalk’in Xp ve türevlerinde servis olarak çalisacagini. Dns caching islemini gerçeklestirecegini ögreniyoruz. Kuruluma devam etmek üzere NEXT sekmesini tikliyoruz.

Tekrar Next ile devam ediyoruz.

Karşımıza kurulumdan önce son bilgilerin verildiği pencere geliyor. Next ile devam ediyoruz.

Bu son ekranda kurulumun tamamlandığını, bilgisayarımızın başdan başlatılması gerektiğini görüyoruz.
Eğer bilgisayarımızı yeniden başlatmaya hazırsak Finish’i tıklıyoruz.

Bilgisayarımız reboot oldukdan sonra eğer firewall yazılımı kullanıyorsak, gerekli izinleri vermek durumundayız.

Örneğin Zone Alarm;

verdiği bu iki uyarıda, remember this setting (ayarları anımsa) seçeneğini işaretleyip, Allow (izin ver) tıklayıp sorunsuzca çalışmasını sağladık.

Hemen ardından daha önce giremediğimiz siteleri kontrol ettik. Artık hepsi sorunsuzca ve hızlıca geliyorlardı

Yazılım otomatik bir şekilde; yerel ağ bağlantılarımızda TCP/IP ayarlarında dns sunucu ayarımızı 127.0.0.1 yapmış.

Eğer bir problemle karşılaşırsanız mutlaka bu kısmı kontrol edip, dns sunucu olarak kendi bilgisayarınızı işaret eden 127.0.0.1 nolu loopback, localhost denen ip’yi elle giriniz.

Yazılımı işletim sistemi yüzünden kuramayan üyelerimize, Ulak Net Kök Dns sunucusunu önermek istiyorum.

Böylece sansürcü ve yavaş TTNET DNS sunucularından etkilenmemiş olacaksınız

Girmeniz gereken Ulak Net Kök DNS sunucu adresleri: 193.140.83.251 ve 193.140.83.252

YÖNTEM 3: Hosts Dosyası Düzenleme

Engellenen sitelere erişim için diğer bir yöntemimiz de;

bilgisayarımıza engellenen sitelerin sunucu ip adreslerini öğretmekdir.

Erişmek istediğiniz sitenin sunucu ip adresinin her seferinde uzaktaki DNS sunucusuna sorulmaması bize hız kazandıracaktır.

Öncellikle bilmemiz gereken erişmek istediğimiz sitenin sunucu ip’sidir. Bunu dns stuff’ın Ping Tool hizmetiye kolayca öğrenebiliriz.

Ip Adresi Öğrenme Örnekleri:

Ping DivXPLANET.Net

Ping DivXPLANET.Com

Ping DivXFOREVER (foreverdivx.com)

Ping DivFOREVER (foreverdivx.net)

Ping MegaUpload.Com

DnsStuff bize gerekli ip bilgisini veriyor…

Pinging www.divxplanet.com [208.101.43.202]:
Ping #1: Got reply from 208.101.43.202 in 44ms [TTL=55]
Ping #2: Got reply from 208.101.43.202 in 44ms [TTL=55]
Ping #3: Got reply from 208.101.43.202 in 43ms [TTL=55]
Ping #4: Got reply from 208.101.43.202 in 50ms [TTL=55]Done pinging www.divxplanet.com!

Erişmek istediğimiz sitelerin sunucu ip adreslerini öğrendik ve bir yere not ettik. Şimdi sıra bu ip adreslerini bilgisayarımıza tanıtmaya geldi. Bilgisayarımızda “Hosts” adı verilen (herhangi bir uzantısı olmayan) dosyamız mevcutdur. İnternetle ilgili her türlü işleminizde bilgisayarımız ilk önce bu dosyayı arar. İçersindeki yönergeleri uygular…

İşletim sistemlerine göre bu dosyamız, bilgisayarımızdaki aşağıdaki klasörlerin altındadır:

Windows Vista=C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows XP=C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows 2K=C:\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Win 98/ME=C:\WINDOWS

WinXP için C:\WINDOWS\system32\drivers\etc altındaki “hosts” dosyasının üzerine çift tıklayalım ve NotePad ile açalım.

127.0.0.1 localhost yazan yerine hemen altına, erişmek istediğiniz sitelerin ip adresini ve domain adını arada en az bir boşluk bırakarak girelim.

208.101.43.202 divxplanet.com
208.101.43.202 www.divxplanet.com
208.101.43.202 forum.divxplanet.com
83.149.99.113 foreverdivx.net
83.149.99.113 www.foreverdivx.net
69.5.88.72 megaupload.com
69.5.88.72 www.megaupload.com


Kaydetip dosyamızı kapatabiliriz. Ardından

Komut İstemi > ipconfig /flushdns <ENTER> işlemi ile DNS Çözme ön belleğini temizleyelim.

C:Documents and Settingsbirisi>ipconfig /flushdns
Windows IP Yapılandırması
DNS Çözme Önbelleği başarıyla temizlendi.
C:Documents and Settingsbirisi>

Eğer flushdns işe yaramazsa bilgisayarımızı başdan başlatmalıyız. Artık erişmek istediğimiz sitelere sorunsuz ve hızlıca erişebiliriz…

Not: Yazılar DivXPlanet’den alınmıştır. Faydalanmanız için…

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -