21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaKültürYusuf Dikeç, Dünya medyasında gündem oldu

Yusuf Dikeç, Dünya medyasında gündem oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türk atıcılar Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye’nin atıcılıkta elde ettiği ilk olimpiyat madalyası oldu. Elemelerde 582 puanla birinci olup olimpiyat sıralama rekorunu egale eden Dikeç ve Tarhan, finalde Sırbistan’a 16-14 mağlup oldu.

Şevval İlayda Tarhan, genç yaşta birçok uluslararası başarıya imza atmış bir sporcu olarak dikkat çekiyor. Tarhan, 2018’de Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekmişti ve olimpiyatlarda da ilk madalyasını elde etti.

Yusuf Dikeç ise beşinci olimpiyatında madalya kazanan ilk Türk atıcı oldu. Daha önceki dört olimpiyatında madalya alamamış olan Dikeç, Paris 2024’te bu hedefe ulaştı. Sosyal medyada Dikeç’in, kulaklık takmadan tek eli cebinde atış yapması büyük ilgi gördü.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

1 Yorum

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -