16.6 C
İstanbul
24 Nisan 2025 Perşembe
Ana SayfaTeknolojiŞarkı Paylaşanlara Dava!

Şarkı Paylaşanlara Dava!

Müzik kuruluşlarından RIAA (Recording Industry Association of America) başkanı Cary Sherman yaptığı açıklamada Amerika’daki müzik dosyalarını internet üzerinden paylaşan bütün kullanıcıları telif hakkı ihlali nedeni ile dava edeceklerini bildirdi.

Kanıt olarak 1999 yılından beri satışlarındaki yüzde 14’lük düşüşü gösteren şirket çok sayıda dosya değişimi gerçekleştiren kullanıcıları tespit ederek dava edeceklerini belirtti.

Bu girişime tpkiler de gecikmedi. Morpheus’un tasarımcısı StreamCast şirketi CEO’su Michael Weiss tarafından yapılan açıklamada RIAA’nın bu girişim ile milyonlarca internet kullanıcısını korsan ilan ettğini vurguladı. Weiss “önümüzdeki günlerde dünyadaki tüm kullanıcıları uyaracaklarını ve ABD Kongresi’nde kullanıcıların haklarını savunacaklarını” da ekledi.

Kazaa yazılımının sahibi olan Sharman Networks ise: RIAA’nin giriştiği bu hamlenin çok pahalı hukuki bir işlem olduğunu ve büyük yankılar doğuracağını söyledi.

– Kaynak: ntvmsnbc.com

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -