7.1 C
İstanbul
14 Nisan 2025 Pazartesi
Ana SayfaMobilIntel Medfield platformu İngiliz Orange Santa Clara ve Hindu Lava XOLO X900’ün...

Intel Medfield platformu İngiliz Orange Santa Clara ve Hindu Lava XOLO X900’ün içinde

MWC 2012 kapsamında tanıtımı yapılan akıllı telefonlar farklı platformlar üzerinde çeşitlenirken Intel Medfield çözümüyle popüler marketteki yerini  alıyor.  Farklı pazarlarda yer edinen Intel, öncelikle Avrupa’da İngiltere’nin önde gelen isimlerinden biri olan Orange’ın Orange Santa Clara modelinde boy gösterdi.

Medfield platformlu akıllı telefon  1.6GHz saat hızında çalışan işlemciye sahip ve Intel’in XMM 6260 tümleşik yapısınca sağlanan HSPA+ desteğini sağlıyor. İngiliz Orange’ın Gigabyte’a yaptırdığı aygıt 4inç’lik 600×1024 ekran barındırıyor. Saniyede 10 resim çekebilen 8MP arka kamerayı genel ölçün olarak içeren Santa Clara, Android 2.3 Gingerbread yüklü olarak gelecek fakat daha sonra Ice Cream Sandwich güncellemesine gidilecek. Santa Clara için HDMI, NFC, HD video oynatma ise temel nitelikler olarak sıralanmakta.

Çok sayıda servisle zenginleşen telefon alt yapısında yerel uygulamalarda Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays, Your Orange, Orange Gestures yer almakta. Intel’e göre Medfield teknolojisi içeren Orange Santa Clara tam 8 saatlik 3G konuşma süresi öneriyor ve 2 hafta boyunca bekleme modunda kalabiliyor. İngiltere dışında Fransa’da da piyasaya sürülecek olan akıllı telefon türevi makul fiyat düzeyinden listelenecek ve yaza doğru raflardaki yerini alacak.

Intel Medfield platformunun Avrupa’dan sonra Asya’ya uzanan namı, Hindu Lava’nın  gözünden kaçmıyor. Hindistan’ın en hızlı büyüyen cep telefonu markası Lava, MWC 2012’de Medfield dizaynlı XOLO X900. Diğer dünya markalarından neredeyse x3 kat daha hızlı büyüdüğü belirtilen Lava’nın XOLO X900’ü ile Orange’ın Santa Clara adlı akıllı telefonlarının teknik özellikleri hemen hemen aynı. Fiyat düzeyi hakkında ‘ucuz olacak’ ifadesi dışında bilgi verilemeyen Medfield örneği XOLO X900, 2012 ikinci yarısında Hintli kullanıcılara sunulacak, biz de Turkcell ve Vodafone’dan biraz  hareket bekliyoruz.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -
×