3.5 C
İstanbul
19 Mart 2025 Çarşamba
Ana SayfaAppleSamsung, iPhone 5 daha çıkmadan yasaklatmaya çalışıyor

Samsung, iPhone 5 daha çıkmadan yasaklatmaya çalışıyor

iPhone 5 henüz duyurulmadı ama Samsung, cihazın Güney Kore’de satışının yasaklanmasını sağlmaya çalışıyor.

Kore’nin İngilizce haber kaynağı Korea Times’a göre Samsung, iPhone 5 çıkar çıkmaz Apple’ı kendisine ait kablosuz iletişim patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle dava edecek ve ülkede iPhone satışının yasaklanmasını talep edecek.

“Apple mobil iletişim işlevlerinden vazgeçmedikçe kendi markası altındaki cihazların bizim patentimiz olmadan satılması imkansız” diyen Samsung, bu uzun adli savaşta Apple’a karşı güçlü saflar alacaklarını dile getirdi.

Ancak Apple bu çekişmede önde görünüyor. Avustralya’da Galaxy Tab 10.1 tabletin yalnızca bir sürümü satılabildi. Almanya’da ise bu modelin satışı yasak. Apple’a göre Samsung kendi patentlerini ihlal ediyor ve bunun farkında olan tek şirket de Apple değil.

Samsung ürünleri Apple görünüşünü pervasızca taklit ediyor ve Apple’ın başarısının üstüne oturmaya çalışıyor…Bu taklit sektör genelinde Samsung ürünlerini inceleyen birçok makalede de gözlemleniyor”. Bahsi geçen patentlerin kime ait olduğuna henüz karar verilememiş durumda.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -
×