6.4 C
İstanbul
12 Nisan 2025 Cumartesi
Ana SayfaYazılımFacebook, IBM’den 750 patent satın aldı

Facebook, IBM’den 750 patent satın aldı

Yahoo ile arasındaki hak ihlali davasında elini güçlendirmek isteyen Facebook’un, IBM’e ait 750 patenti satın aldığı söyleniyor.

IBM ve Facebook, detay vermemek için ağız birliği yapmış görünüyor. Facebook  Ancak adının açıklanmasını istemeyen bir Facebook çalışanı, bu patentlerin ağ ve yazılım teknolojileri ile ilgili olduklarını söylüyor.

Detaylar açıklanmasa da Facebook’un bu patentler için yüz milyonlar ödemiş olabileceği tahmin ediliyor.

Reklam, online kişisel gizlilik yönetimi ve sosyal ağ konusunda  Yahoo’ya ait 10 kadar patenti ihlal ettiği gerekçesi ile dava edilen Facebook, uzun süredir iş ortağı olduğu Yahoo’nun böyle bir adım atmasından üzüntü duyduğunu söylemiş, fakat yaklaşık 10 yıldır bu patentleri Yahoo’ya sormaya bile zahmet etmeden kullanması arama devini de memnun etmemişti.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -
×