13.4 C
İstanbul
1 Nisan 2025 Salı
Ana SayfaYazılımGoogle, Firefox’un arama motoru olmak için 300 milyon dolar ödeyecek

Google, Firefox’un arama motoru olmak için 300 milyon dolar ödeyecek

Google ve Mozilla arasında yapılan yeni bir anlaşmaya göre arama devi, Mozilla Firefox tarayıcısının arama kutusundaki varsayılan arama sağlayıcı olmaya devam edecek. Ancak bunun için bu yıl, geçen yıldan çok daha fazla para ödeyecek.

Geçen yıl bu hizmet için Mozilla’ya yaklaşık 100 milyon dolar ödeyen Google, yeni yapılan 3 yıllık anlaşmayla yıllık 300 milyon dolar ödüyor.

Kaynaklara göre anlaşmadaki rakamsal artışın sebebi hem Microsoft, hem de Yahoo firmalarının Firefox için varsayılan arama motoru olmak istemeleri. Bu durumda rekabet kızıştığı için Firefox fiyatı yukarı çekti ve en yüksek fiyatı veren Google oldu. Diğer firmaların ne kadar ödediği bilinmiyor.

Google’ın kendi internet tarayıcısına sahip olduğunu ve Chrome tarayıcısının geleceğinin parlak olduğunu düşünürsek 300 milyon hem çok yüksek bir rakam, hem de 3 yıl çok uzun bir süre diyebiliriz. Fakat Mozilla ve Google arasında bir sempati her zaman oldu. Belki de Google 300 milyon doların kendini pek etkilemeyeceğini düşündü ve Mozilla’yı diğer firmalara yem olmaktan kurtardı.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -