21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaYapay ZekaKaliforniya Senatosu Önerilen Yapay Zeka Düzenlemeleri Nedeniyle Silikon Vadisi'ni KızdırıyorA.I

Kaliforniya Senatosu Önerilen Yapay Zeka Düzenlemeleri Nedeniyle Silikon Vadisi’ni KızdırıyorA.I

Kaliforniya’da, yapay zeka modellerinin nasıl geliştirileceği ve eğitileceği konusunda düzenleme getiren tartışmalı bir yasa tasarısı yasalaşmaya yaklaşıyor ve sektörde yer alan birçok kişi bundan memnun değil.

Kaliforniya Senatosu’nun 1047 sayılı Tasarısı,  100 milyon dolardan fazla maliyeti olan modeller üzerinde çalışan yapay zeka şirketlerinin, modellerine sağlam bir güvenlik çerçevesi yerleştirmelerini zorunlu kılacak. 

Birçok işletmesi Silikon Vadisi’nde bulunan teknoloji sektörünün, yasa tasarısının kendi işleri üzerindeki etkisini tartıştığı bildiriliyor.

SB 1047, yapay zeka geliştiricilerinin bir kapatma anahtarı eklemelerini, güvenlik uyumluluğu için yıllık denetim yapmalarını ve potansiyel olarak tehlikeli bir model üretmemelerini, kullanmamalarını veya dağıtmamalarını gerektirecek.

Son dönemde yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle eleştirilen Grok AI platformunun sahibi Elon Musk, yasa tasarısını desteklediğini açıkladı. 

Musk, Pazartesi günü X’e gönderdiği bir gönderide, “Bu zor bir karar ve bazı insanları üzecek, ancak her şeyi göz önünde bulundurduğumda, Kaliforniya’nın muhtemelen SB 1047 AI güvenlik yasasını geçirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Milyarder teknoloji girişimcisi ayrıca daha sıkı düzenleyici denetim için çabaladığını belirterek, yaklaşık 20 yıldır yapay zeka düzenlemesi için geniş çapta savunuculuk yaptığını iddia etti. Ancak Musk’ın kurucu ortağı olduğu OpenAI şirketi de dahil olmak üzere bazıları yasa tasarısına şiddetle karşı çıkıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -