18.5 C
İstanbul
20 Eylül 2024 Cuma
Ana SayfaBlockchainFed Faiz Oranlarını 50 Baz Puan Düşürdü, Bitcoin 62.000 Dolara Ulaştı

Fed Faiz Oranlarını 50 Baz Puan Düşürdü, Bitcoin 62.000 Dolara Ulaştı

ABD Merkez Bankası (Fed), Çarşamba günü referans faiz oranını 50 baz puan düşürerek %4,75-%5’e çekti. Bu, merkez bankasının en agresif faiz artırım döngüsünden sonra dört yıl içindeki ilk faiz indirimi olarak kayıtlara geçti.

Basın bülteninde , “Komite, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2’ye doğru hareket ettiğine dair daha fazla güven kazandı ve istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşma risklerinin kabaca dengede olduğuna karar verdi” denildi . “Ekonomik görünüm belirsiz ve Komite, ikili yetkisinin her iki tarafındaki risklere dikkat ediyor.”

Fed üyeleri, Fed’in üç aylık ekonomik projeksiyonuna göre, yıl sonuna kadar ortalama kıyaslama oranlarının %4,4’e düşmesini bekliyor ve bu, önümüzdeki iki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında yaklaşık 50 baz puan daha fazla kesintiyi yansıtıyor. Bu, Haziran ayında öngörülen tek bir kesintiden daha yüksek .

Powell, toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, “ABD ekonomisi iyi bir yerde ve bugünkü kararımız onu orada tutmak için tasarlandı,” dedi. İşsizlik oranının “düşük %4’ün herhangi bir yerinde olmasının iyi bir işgücü piyasası” olduğunu ve “durgunluk veya gerileme olasılığının yüksek olduğuna” dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi. Fed’in enflasyona karşı zafer ilan etmediğini ve 50 baz puanlık ek bir artışın daha fazla faiz indirimi için “yeni bir hız” olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ekleyerek, Fed’in veriye bağımlı yaklaşımını yineledi.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -