15 C
İstanbul
17 Ekim 2024 Perşembe
Ana SayfaİşlemciDuron 1.1 ve Athlon XP

Duron 1.1 ve Athlon XP

AMD sonunda sessizliğini bozarak Intel’e karşı atağa geçti. İlk olarak Celeron 1.1’e karşı bugün 1.1 GHz Duron işlemcisini duyurdu. Genel olarak Duron 1.1’in aynı hızdaki Celeron’dan daha iyi bir performans vermesi bekleniyor.


AMD’nin ikinci bir atağı ise yine bu ay içerisinde gerçekleşecek. Simdiye kadar Palamino adı ile anılan (bir ara Corvette olarak da biliniyordu) 1.5 GHz. ve üstü Athlonlar bundan sonra Athlon XP serisi adı altında toplanacak. AMD’nin bu serisinin 1.5 GHz.deki ilk çipinin adı ise “Athlon XP 1800” (XP bu sefer extra performans anlamında kullanılmış)
Son olarak AMD Ekim 15’te yapılacak olan Microprocessors Forum’da serverlar için dizayn edilen Hammer’in arkasındaki teknolojiyi ortaya koyacak. Gelecek sene piyasaya sürülecek olan Hammer söylentilere göre Itanium ile rekabet edebilecek performansta olmakla beraber fiyatı daha düşük olacak.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -