20 C
İstanbul
16 Ekim 2024 Çarşamba
Ana SayfaYazılımİki yılın en büyük güncellemesi olan Windows 11 24H2 bugün yayınlanmaya başlıyor

İki yılın en büyük güncellemesi olan Windows 11 24H2 bugün yayınlanmaya başlıyor

Microsoft, bugün düzenlediği Windows ve Copilot merkezli etkinlikte yaptığı duyuruda, bu yılın yıllık Windows 11 güncelleştirmesini tüketicilere sunmaya başlayacağını duyurdu. Windows 11 24H2 olarak da bilinen Windows 11 2024 Güncelleştirmesi, yeni özellik güncelleştirmelerini daha hızlı almayı seçen 22H2 veya 23H2 sürümlerini çalıştıran Windows 11 bilgisayarlarından başlayarak aşamalı olarak sunulacak.

24H2’deki yeni özellikler arasında eski Pil Tasarrufu ayarlarının yerini alan Enerji Tasarrufu özelliği , Wi-Fi 7 ve 80 Gbps USB4 Sürüm 2.0 bağlantı noktalarına destek , sağ tıklama/bağlam menüsünde kopyalama ve yapıştırma gibi yaygın eylemler için metin etiketleri ve Hızlı Ayarlar panellerinin çalışma biçiminde yapılan ince ayarlar yer alıyor.

Microsoft’un Copilot+ programı için gereksinimlerini karşılayan bir avuç PC için (16 GB RAM, 256 GB depolama alanı ve saniyede en az 40 trilyon işlem (TOPS) yapabilen bir sinirsel işlem birimi (NPU)) Windows 11 24H2, sonunda elden geçirilmiş Geri Çağırma özelliği , daha iyi bir Windows Arama işlevi, eski resimleri yükseltme olanağı sunan Fotoğraflar uygulaması için bir “süper çözünürlük” özelliği, Paint uygulamasında üretken doldurma ve silme özellikleri ve diğer özellikleri destekleyecek.

24H2 güncellemesi, iki yıl önceki 22H2 güncellemesinden bu yana Windows 11’deki en büyük değişikliktir ve işletim sisteminin 2021’de piyasaya sürülmesinden bu yana gördüğü en önemli güncelleme olabilir (güvenilir söylentiler, “Windows 12” olarak nitelendirilse de Microsoft nihayetinde markayı değiştirmemeye karar verdi ). 23H2 güncellemesi, güvenlik güncelleştirmeleri için saati sıfırlayan ancak aslında temeldeki işletim sistemini değiştirmeyen 22H2’nin büyük ölçüde devamı niteliğindeydi.

Microsoft, uygulama güncellemeleri ve kullanıcı arayüzü değişikliklerinin yanı sıra, 24H2’nin derleyici, çekirdek ve zamanlayıcıda önemli güncellemelerin yanı sıra işletim sisteminin Arm-to-x86 uygulama çeviri katmanı (şimdi ” Prism ” olarak adlandırılıyor) için iyileştirilmiş performans ve uyumluluğu da içerdiğini söyledi.

24H2 güncelleştirmesi Mayıs ayından beri Windows Insider Sürüm Önizleme kanalında mevcut ( kısa bir ara ile ), bu da yapının günlük kullanım için genellikle kararlı kabul edildiği ancak kullanıcıların hala ara sıra uç durumlarla karşılaşabileceği anlamına geliyor. Ancak bazı yeni bilgisayarlar için (Snapdragon X donanımlı Copilot+ bilgisayarlar ve AMD ve Intel’den yeni AI odaklı işlemcilere sahip dizüstü bilgisayarlar dahil) Windows 11 24H2 aylardır gönderiliyor. Bugünkü duyuru, halihazırda daha eski bir sürümü çalıştıran Windows 11 bilgisayarları için geçerli.

24H2 güncellemesi, hala 2018 civarında yapılmış bir PC isteyen Windows 11 için resmi gereksinimleri değiştirmiyor. Desteklenmeyen bir kurulum için gereksinimler, muhtemelen bu derleyici ve çekirdek güncellemelerinin bir yan etkisi olarak arttı; Windows 11 yalnızca SSE 4.2 komut setini ve POPCNT komutunu destekleyen 64 bit PC’lerde önyükleme yapacak . Intel, SSE 4.2 desteğini 2008’de ilk nesil Core CPU’larında eklerken, AMD bunları 2011’de Bulldozer mimarisine ekledi ; bu, sıkışık bir durumda Windows 11’in eski sürümlerini başlatabilen birçok eski 64 bit Intel Core 2 ve AMD Athlon ve Sempron CPU’sunu ortadan kaldırıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -