17.2 C
İstanbul
16 Ekim 2024 Çarşamba
Ana SayfaYapay ZekaOpenAI'nin değeri artık 157 milyar dolar

OpenAI’nin değeri artık 157 milyar dolar

Wall Street Journal’ın haberine göre, ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI , şirketin değerini 157 milyar dolara çıkaran yeni bir finansman turunda 6,6 milyar dolar topladı ve bu, şirketin önceki 86 milyar dolarlık değerlemesini neredeyse ikiye katladı .

Finansman turu bazı şartlarla geliyor: Yatırımcılar, OpenAI’nin kâr amacı gütmeyen bir kuruluştan (kâr amacı güden bir bölümü olan) tamamen kâr amacı güden bir şirkete planlanan dönüşümünü tamamlayamaması durumunda paralarını çekme hakkına sahip.

Girişim sermayesi şirketi Thrive Capital, 1,25 milyar dolarlık yatırımla finansman turuna öncülük etti. Uzun süredir OpenAI’yi 13 milyar dolarlık bir meblağla destekleyen Microsoft, son tura yaklaşık 1 milyar dolar katkıda bulundu. 500 milyon dolarlık yatırımla SoftBank ve 100 milyon dolarlık yatırımla Nvidia dahil olmak üzere yeni yatırımcılar tura katıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MGX şirketi de bu finansman turunda OpenAI’ye yatırım yaptı. MGX son zamanlarda AI ile meşguldü ve geçen ay Microsoft liderliğindeki bir AI altyapı ortaklığına katıldı.

Özellikle Apple yatırım yapmak için görüşmelerde bulunmuştu ancak sonuçta 
katılmadı . WSJ, OpenAI’nin finansal belgelerini incelemek için gereken asgari yatırımın 250 milyon dolar olduğunu bildirdi. WSJ’ye göre, OpenAI Haziran ayında bu finansman turunu organize etmede önemli bir rol oynayan ilk mali işler müdürü Sarah Friar’ı 
işe aldı.

Wall Street Journal, OpenAI’nin değerinin Goldman Sachs, Uber ve AT&T gibi halka açık şirketlerle karşılaştırılabilir bir seviyeye yükseldiğini belirtiyor. Bu, şirketin Anthropic, Meta ve Google gibi teknoloji şirketlerinin benzer yeteneklere sahip AI modelleri yayınlamasıyla yoğun bir rekabetle karşı karşıya kalmasıyla birlikte geliyor.

OpenAI’nin büyümesi, nispeten yeni bir teknoloji için önemli kullanıcı tabanıyla kısmen yansıtılıyor ; ChatGPT, yaklaşık 250 milyon haftalık aktif kullanıcıyı (Wall Street Journal kaynaklarına göre) ve 11 milyon ücretli aboneyi çekiyor. Ek olarak, yaklaşık 1 milyon işletme OpenAI’nin hizmetlerini kullanmak için ödeme yapıyor. ChatGPT’nin kullanıcı tabanı, tüm zamanların en hızlı büyüyenlerinden biri .

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -