
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyaya erişimin engellendiği şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, bu sitelere erişimdeki zaman zaman oluşan yavaşlamanın, dönem içinde çok fazla video akışı olmasından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
Bu sitelere, TTNET Fiber, Metronet BPL ve Superonline Fiber ile yaptığım giriş denemelerinde, Türkiye’den bağlantıların yüksek olduğu akşam saatlerinde yavaşlık varken, bağlantı sayısının azaldığı saatlerde herhangi bir yavaşlık kalmaması, BTK Başkanını doğruluyor.
Ancak Habertürk kanalında yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Twitter denilen bir bela var. Yalanın, abartının daniskası burada. Sosyal medya denilen şey: Bana göre toplumun baş belası. O yalanlamayı göremeyen okumayan da bunu kaçırır. Toplum bu şekilde terörize edilir. Fotoshoplarla cesetler yayınlanıyor.” şeklindeki sözleri, bu konuda bir sansür uygulamasının başlatılabileceğini düşündürüyor.

