12.9 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaYapay ZekaTikTok, yapay zeka içeriğine filigran eklenmesini gerektiren ilk platform oldu

TikTok, yapay zeka içeriğine filigran eklenmesini gerektiren ilk platform oldu

TikTok yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri ve videoları etiketlemeye başlıyor.

“TikTok, diğer belirli platformlardan yüklendiğinde yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği (AIGC) otomatik olarak etiketlemeye başlıyor. Bunu yapmak için İçerik Kanıtlama ve Orijinallik Koalisyonu (C2PA) ile ortaklık kuruyoruz ve bunu uygulayan ilk video paylaşım platformu oluyoruz diyor. TikTok İçerik Kimlik Bilgileri teknolojisini açıkladı .

TikTok, uygulama içi yapılan yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği zaten etiketliyor ve içerik oluşturucular tarafından gerçekçi yapay zekanın bu şekilde etiketlenmesini gerektiriyor.

İçerik Kimlik Bilgileri, Arm, BBC, Intel, Microsoft, Truepic, Adobe ve Microsoft’un ortak kurduğu C2PA tarafından oluşturuldu. Amacı, dezenformasyona karşı mücadele için açık, telifsiz bir teknik standart oluşturmak. Teknoloji, TikTok’un AIGC olarak anında tanıyıp etiketlemek için kullanabileceği meta verileri içeriğe ekleyerek filigran olarak çalışıyor.

Editörün Notu: Adobe baş güven sorumlusu Dana Rao bir TV röportajında ​​”Size bunu kimin yaptığını, ne zaman yapıldığını, düzenlemelerin yapıldığını ve yapay zekanın kullanılıp kullanılmadığını söylüyorlar” diyor. Ancak ne derece etkili olduğu çok fazla tartışmaya açık bir konu ve bu tartışma sonsuza kadar sürebilir.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -