12.9 C
İstanbul
18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaYazılımChaos, V-Ray 6 Benchmark'ı Duyurdu ve Artık Ücretsiz

Chaos, V-Ray 6 Benchmark’ı Duyurdu ve Artık Ücretsiz

Chaos yakın zamanda, V-Ray Renderer kullanarak işleme hızlarının değerlendirilmesini kolaylaştırmak için tasarlanmış ücretsiz, bağımsız bir uygulama olan V-Ray 6 Benchmark’ı güncelledi. Bu araç, ayrıntılı şehir manzaraları, karakterler ve sert yüzey modellerini içeren yaygın 3D oluşturma görevlerini simüle ederek kullanıcıların önde gelen CPU ve GPU’ların performansını karşılaştırmasına olanak tanır. Karşılaştırmalı değerlendirme, NVIDIA, AMD, Intel ve Apple gibi önde gelen üreticilerin donanımlarının verimliliğini ölçmek için özel olarak hazırlanmış.

2017’de tanıtılan V-Ray Benchmark, yeni donanımları test etmek için başvurulan bir kaynak haline geldi. Profesyoneller tarafından, farklı sistemlerin V-Ray’in görsel efekt üretimi ve tasarım görselleştirmesinde kritik öneme sahip işleme görevlerini nasıl yerine getirdiğini belirlemek için yaygın olarak kullanılır. En son sürüm olan V-Ray 6 Benchmark, daha derin içgörüler ve daha esnek test seçenekleri sağlamayı amaçlayan birçok yeni özellik getiriyor.

V-Ray 6 Benchmark’taki önemli geliştirmeler arasında kullanıcıların genişletilmiş işleme oturumları çalıştırarak donanım sınırlarını test etmelerine olanak tanıyan döngü testleri yer alıyor. Bu özellik, donanımın uzun süreli stres altında nasıl performans gösterdiğini belirlemeye yardımcı olur ve zaman içindeki yeteneklerine ilişkin daha net bir görünüm sunar. Ek olarak, kıyaslama artık GPU işleme modu karşılaştırmalarını da destekleyerek kullanıcıların farklı işleme motorlarını ve genel sistem performansını doğrudan karşılaştırmak için hem GPU hem de CPU kurulumlarında RTX ve CUDA modları arasında geçiş yapmasına olanak tanıyor.

Gezici ev modelini içeren yeni bir referans sahnesi de tanıtıldı. Bu model, birden fazla GPU veya CPU arasında verimli bir şekilde ölçeklenir, sekiz GPU’ya veya 256 CPU çekirdeğine kadar yapılandırmaları destekler ve yüksek performanslı ortamlarda kullanışlılığını kanıtlar.  Chaos Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Phillip Miller, V-Ray 6 Benchmark’ın kapsamlı doğasını vurguladı. Yalnızca CPU veya GPU performansına odaklanan diğer kıyaslamaların aksine V-Ray 6 Benchmark, sektörde en sık kullanılan işleme platformlarında toplam sistem performansını test etmek için tasarlanmış.

V -Ray 6 Benchmark artık ücretsiz olarak mevcut ve hem amatör hem de profesyonel kullanıcılara donanım kurulumlarının işleme yeteneklerini değerlendirmek ve karşılaştırmak için güçlü bir araç sunuyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -