21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaBilimAvrupa'nın Euclid (Öklid) teleskopunun ilk sonuçları göz kamaştırıyor

Avrupa’nın Euclid (Öklid) teleskopunun ilk sonuçları göz kamaştırıyor

Temmuz 2023’te başlatılan misyonun amacı, gece gökyüzünün üçte birinden fazlasında Evren’in dev bir haritasını oluşturmak. Büyük hedefi, bilim adamlarının, Evrendeki kütlenin büyük çoğunluğunu oluşturan ancak hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimiz karanlık madde ve karanlık enerjinin doğasını daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktır.

Perşembe günü misyonun operatörleri, her biri cihazın fırlatılmasından kısa bir süre sonra çekilmiş beş fotoğraf yayınladı . Bu yazıdaki görüntü, Dünya’dan yaklaşık 1.300 ışıkyılı uzaklıkta, yıldızlararası gazla sarılı bir yıldız doğumevi olan Messier 78 nesnesini içeriyor.

Avrupalı ​​bilim adamlarına göre, “Öklid, kızılötesi kamerasını kullanarak bu kreşin derinliklerine baktı, yıldız oluşumunun gizli bölgelerini ilk kez ortaya çıkardı, karmaşık gaz ve toz iplikçiklerini benzeri görülmemiş ayrıntılarla haritalandırdı ve yeni oluşan yıldızları ve gezegenleri ortaya çıkardı. Öklid’in Cihazlar, Jüpiter’in kütlesinin sadece birkaç katı olan nesneleri algılayabiliyor ve kızılötesi ‘gözleri’ yalnızca bu görüş alanında 300.000’den fazla yeni nesneyi ortaya çıkarıyor.”

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -