21.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024 Perşembe
Ana SayfaAppleApple, M4, M4 Pro ve M4 Max'i Bu Yılın Sonlarına Doğru Yeni...

Apple, M4, M4 Pro ve M4 Max’i Bu Yılın Sonlarına Doğru Yeni MacBook Pro Serisi İçin Hazırlıyor

M4, TSMC’nin ikinci nesil 3nm sürecini kullanarak ortaya çıkan ilk yonga seti 
olarak 11 inç ve 13 inç iPad Pro modellerine  tanıtıldı. Şimdi, Apple Silicon’un bu yılın ilerleyen zamanlarında çeşitli Mac’lere de yayılacağı bildiriliyor ve yeni bir rapora göre müşterilerin aynı SoC’ye sahip Mac mini ve iMac sürümleride ortaya çıkacak. Apple’ın M3 MacBook Pro serisinde olduğu gibi M3 Pro ve M3 Max’i temel sürümle duyurarak aynı lansman modelini benimsediğini varsayarsak, potansiyel olarak iki ek SoC duyurusuna tanık olabiliriz.

M4 MacBook Pro serisinin daha önce bu yılın dördüncü çeyreğinde geleceği bildirilmişti ve 
lansman, giriş seviyesi bir model ve 14 inç ve 16 inç ekran boyutlarına sahip iki üst düzey versiyondan oluşuyordu. M3 varyantları gibi, bu MacBook Pro modellerinin her birinin tasarımının değişmeden kalacağı bildirilmişti ve Bloomberg’den Mark Gurman, ‘Power On’ bülteninin yeni bir sayısında güncellenmiş Mac mini ve iMac modellerinin de gelmesinin beklendiğinden bahsetmişti.

Gurman, Mac Studio ve Mac Pro’nun 2025’te geleceğini ve daha önce yayınlanan bilgilerin bu güçlü makinelerin M4 Ultra ile ödüllendirileceğini iddia ettiğini ekliyor . Apple, Mac mini için M3 lansmanını atladı, bu yüzden daha da yetenekli bir yonga setine sahip yeni ürünü duyurması çok uygun. M4 Pro’yu içeren diğer yapılandırmalar sunulabilir ve M4 Max muhtemelen gelecek yıl Mac Studio için ayrılmış durumda.

Apple, farklı CPU ve GPU çekirdeklerine sahip iki versiyon piyasaya sürdü. 10 çekirdekli bir CPU’ya sahip olan en üst seviye versiyon, M2 ve M3’ün etrafında daireler çizdi ve M3 Pro ve Snapdragon X Elite’e karşı sağlam bir liderlik sürdürdü. 9 çekirdekli yapılandırmaya sahip daha az güçlü versiyona gelince,  Geekbench 6’da rekor kıran tek çekirdek puanıyla  rakipsiz kaldı.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -