16 C
İstanbul
27 Mart 2025 Perşembe
Ana SayfaYapay ZekaSergey Brin, çalışanlarına Google'ın yapay zeka yarışını kazanabilmesi için hafta içi her...

Sergey Brin, çalışanlarına Google’ın yapay zeka yarışını kazanabilmesi için hafta içi her gün ofiste olmalarını istiyor.

Google’ın kurucu ortağı için sadece ofise dönmek yeterli değil. The New York Times’ın gördüğü yazıya göre Brin, Google çalışanlarının şirketin yapay zeka çalışmalarını desteklemek için haftada 60 saat çalışmaya çalışması gerektiğini söylüyor. Bu, Brin’in “üretkenliğin en iyi noktası” dediği Pazartesi’den Cuma’ya günde 12 saate denk geliyor. Bu Brin için yeni bir görüş değil.

Brin, Silikon Vadisi’ndeki birçok kişi gibi, üretken AI’nın mevcut yörüngesinin yapay genel zekanın (AGI) gelişimine yol açacağı dogmasına bağlı görünüyor. Böyle bir düşünme makinesi, yalnızca iyi bir düşünme izlenimi verebilen mevcut AI modellerinden çok daha üstün olurdu. Bir AGI, kavramları anlar ve daha çok bir insan gibi düşünürdü, bazıları bunun onu bilinçli bir varlık yaptığını iddia ederdi .

Brin’in anlattığına göre, Google bu AI bilişim atılımını gerçekleştirmek için en iyi konumda. Şirketin güçlü programcı ve veri bilimcileri iş gücünü anahtar olarak gösteriyor, ancak ekibin mümkün olduğunca Google’ın kendi Gemini AI araçlarını kullanarak daha fazla verimlilik için çabalaması gerektiğine de inanıyor. Ah, ve evden çalışmayın.

Brin ve Page, 2015’te dizginleri mevcut CEO Sundar Pichai’ye devretti, bu nedenle onun açıklaması şirketin mevcut ofis politikasında bir değişiklik anlamına gelmiyor. Google hala karma bir modelle çalışıyor ve çalışanların haftada üç gün ofiste olması bekleniyor. Ancak bir kurucu olarak Brin’in sesi önem taşıyor. Şirketin politikalarını yeniden değerlendirmeyi düşünüp düşünmediğini sormak için Google’a ulaştık, ancak bir Google temsilcisi ofise dönüş zorunluluğunda planlanmış bir değişiklik olmadığını söylüyor.

Google, günümüzün tüm üretken AI botlarının üzerine inşa edildiği temeli inşa etti, ancak OpenAI tuğlalar eklemeye başlayana kadar bunu fark etmedi. Google’ın Attention Is All You Need başlıklı 2017 tarihli çığır açıcı araştırma makalesi , hala büyük dil modellerine güç veren dönüştürücü mimariyi ortaya koydu. Google, yalnızca 10 sayfada, bilişimin doğasını değiştirdi, ancak OpenAI ve Microsoft, AI destekli araçları kitlelere sunmak için bir araya geldiğinde hazırlıksız yakalandı. Google’ın 2023’ün başlarında Bard AI’yı aceleyle piyasaya sürmesi bir karmaşaydı ve o zamandan beri telafi etmeye çalışıyor.

Bard fiyaskosunun ardından Google, AI sektöründe karlılık hala belirsiz olsa bile, tüm ürünlerine üretken AI ekleme konusunda tek fikirli bir saplantı geliştirdi. OpenAI, bilgi işlem ihtiyaçlarının çoğu için Microsoft Azure altyapısını kullandı ve teknolojisini Copilot ve Bing’e ödünç verme karşılığında cömert indirimlerden yararlandı . OpenAI CEO’su Sam Altman, bu avantaja rağmen şirketin en pahalı aylık 200 dolarlık Pro aboneliğinde hala para kaybettiğini itiraf etti.

Bu arada Google, Gemini modellerini eğitmek ve çalıştırmak için AI veri merkezleri kurmak için ateşli bir tempoda harcama yaptı. Ancak OpenAI gibi aşırı pahalı bir abonelik katmanına sahip değil. Çoğu Gemini modeli ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak Gemini Pro Deep Research gibi daha yoğun hesaplama gerektirenler bile ayda sadece 20 dolara kullanılabilir. Google, pazar payını güvence altına almak için AI’da para kaybetmeye istekli görünüyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

3 YORUMLAR

  1. Sergey Brinin çalışanları haftaiçi her gün ofise çağırması, yaratıcılığı öldürebilir. Evden çalışmanın verimliliği kanıtlanmışken, ofis zorunluluğu eski moda bir düşünce. Belki de yapay zekayı evden daha iyi geliştiririz!

  2. Sergey Brinin çalışanları ofise çağırması, yaratıcılığın ve yeniliğin yerinde etkileşimle daha iyi besleneceğine inanmasından kaynaklanıyor olabilir. Ama dijital çağda esnek çalışma düzenleri de aynı derecede önemli, değil mi?

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -