
AMD, yeni nesil EPYC “Venice” işlemcilerinin TSMC’nin gelişmiş 2nm N2 NanoSheet süreciyle üretileceğini doğruladı. Bu işlemciler bu teknolojiyi kullanan ilk yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) yongası olacak. AMD, TSMC’nin 2nm sürecinin Samsung ve Intel dahil tüm rakiplerinin önünde olduğunu vurguluyor.
TSMC, ASML’nin yeni High-NA EUV litografi makineleriyle üretimde büyük bir avantaj sağlarken, Samsung bu konuda biraz geride kalmış durumda. AMD, bu iş birliği sayesinde EPYC Venice işlemcilerinin watt başına en yüksek verimlilik ve performansı sunacağını belirtiyor.

AMD CEO’su Lisa Su, TSMC’nin Arizona’daki yeni fabrikasını ziyaret ederek bu yeni çipin üretiminin başladığını da duyurmuş oldu. EPYC “Venice” işlemcisinin 2025 yılı içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.