21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerABD Özel Kuvvetleri, Silahlı "Robot Köpekler" Üzerinde Test Yapıyor

ABD Özel Kuvvetleri, Silahlı “Robot Köpekler” Üzerinde Test Yapıyor

ABD Deniz Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı (MARSOC), silahlı robot köpekler üzerinde testler yaparak, bu teknolojinin tünel çalışmaları ve çevre güvenliği gibi alanlarda kullanılma potansiyelini değerlendiriyor.

ABD Deniz Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı (MARSOC), Philadelphia merkezli Ghost Robotics firması tarafından geliştirilen Vision 60 dört ayaklı insansız kara aracı (Q-UGV) üzerinde testler gerçekleştiriyor.

MARSOC’un iki robotu uzaktan kontrol edilen silah sistemleriyle donatılmış durumda. Bu sistemlerden biri 7.62×39 mm, diğeri ise 6.5 mm Creedmoor kalibre tüfekle silahlandırılmış. Şirket, bu robotların tünel çalışmaları ve çevre güvenliği gibi alanlarda test edildiğini belirtiyor.

Ayrıca, 51 kg ağırlığındaki Vision 60 saatte 16 kilometre hıza ulaşabildiği ve 10 km’ye kadar gidebiliyor. Tam güçte üç saat çalışabilen robotlar, sadece 15 dakikada monte edilebilir veya demonte edilebilir.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Direktörlüğü’nün 2022’de Vision 60’ı testi sırasında katılımcılar, düşme sonrası kendini toparlayıp ayakta kalma yeteneğinden etkilendiklerini ifade etmişti. Ancak robotlar, kaygan yüzeylerde ayakta kalmakta zorlanıyordu. Robotlar bu sorunları aşmışa benziyor. Henüz test aşamasında olan robotları operasyonlara ne zaman katılacağı belirsizliğini koruyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -