21.8 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerAcer’dan 3D Hamlesi

Acer’dan 3D Hamlesi

Acer, içerik oluşturucular ve fotoğrafçılar için 3D içerik oluşturmayı kolaylaştıran SpatialLabs Eyes Stereo Kamera'yı tanıttı.


Acer, içerik oluşturucular ve fotoğrafçılar için tasarlanmış SpatialLabs Eyes Stereo Kamera’yı duyurdu. Bu kamera, her göz için 8 megapiksel çözünürlükte 3D içerik yakalamayı mümkün kılıyor. Su geçirmez dış yapıya ve elektronik görüntü sabitlemeye sahip olan bu yeni kamera, Acer’ın mevcut SpatialLabs serisini genişletiyor ve gözlüksüz 3D dizüstü bilgisayarları, 3D monitörleri ve projeksiyon cihazları ile entegre çalışıyor.

SpatialLabs Eyes Stereo Kamera, özelleştirilebilir ISO, enstantane hızları, microSD yuvası, manuel modda beyaz dengesi, Selfie Aynası aksesuarı gibi özelliklerle donatılmış iki kameraya sahip. Bu, birçok akıllı telefon ve bağımsız dijital kamerada bulunan ek özelliklerle birlikte geliyor. SpatialLabs, 3D özellikli cihazlar serisine sahipken, bu kamera Acer’ın 3D içerik oluşturmayı mümkün kılan ilk cihazı olma özelliğini taşıyor.

3D İçerik Oluşturma İçin Yeni Bir Araç

Acer’ın 3D özellikli kamerası, içerik oluşturucuların 3D görüntüler ve videolar oluşturmasına, akış yapmasına, video görüşmeleri yapmasına ve çeşitli diğer uygulamalarda kullanılmasına olanak tanıyacak. Bu kompakt 3D kamera, 549 dolardan başlayan fiyatlarla 2024’ün üçüncü çeyreğinde piyasaya sunulacak. Acer’ın taşınabilir SpatialLabs 3D monitörünü incelediğimizde, gözlüksüz 3D içeriği izlemenin benzersiz deneyimini vurguladık ve 27 inç 4K 160Hz monitörü ile bu deneyimi daha büyük bir ekranda sunmayı amaçlıyoruz.

3D İçeriğin Geleceği

Birçok şirketin 3D teknolojisinden vazgeçtiği bir dönemde, Acer’ın bu teknolojiyi benimsetme konusundaki çabaları merak konusu. Daha önceki 3D girişimlerinin gözlük kullanımı ve sınırlı izleme açıları nedeniyle benimsenememesi, Nvidia ve AMD’nin 3D oyunları desteklemeye çalışıp sonrasında bu projeleri bırakması gibi örnekler bulunuyor. Ancak VR ve AR teknolojileri henüz ana akım olmamakla birlikte, birçok şirket her nesilde daha yeni ve daha iyi ürünler piyasaya sürüyor.

Acer, 3D canlı akış ve video görüşmelerini destekleyecek geniş bir platform yelpazesine ihtiyaç duyuyor. YouTube 3D içeriği desteklerken, Discord gibi VOIP hizmetlerinin 3D kameraları desteklemesi gerekiyor. Acer, SpatialLabs Unreal 5.3, Unity 2021.3 LTS ve 2022.3 LTS eklentileri gibi geliştirici araçlarını sağlayarak doğru bir yönde ilerliyor olabilir.

Sonuç olarak, gözlüksüz 3D dizüstü bilgisayarlar, ekranlar ve projeksiyon cihazlarının gerçek anlamda geniş izleme açıları ile etkileyici bir kalite sunması durumunda, tüketicilerin bir 3D ekosistemi oluşturmak için daha ucuz 3D özellikli bir kameraya ihtiyaç duyacakları kesin. Şu anda iPhone 15 Pro, 3D içerik için Spatial Video kaydını destekliyor ve Apple Vision Pro, 3D içerik görüntüleyebiliyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -