17.7 C
İstanbul
21 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerAjan Smith kötü amaçlı yazılımı 25 milyon Android aygıtı etkiledi

Ajan Smith kötü amaçlı yazılımı 25 milyon Android aygıtı etkiledi

Check Point adlı güvenlik firması yakın zamanda kötü amaçlı yazılımları ayrıntılandıran yeni bir basın bülteni yayımladı. Raporda ‘Ajan Smith‘ ismi verilen kötü amaçlı yazılımın yüklendikten sonra ortak uygulamaları aramaya ve bunları kötü amaçlı sürümleriyle değiştirmeye başladığı raporlandı

Ajan Smith’in bulaştığı uygulamalar, finansal işlemler ve kazanç için tasarlanmış çarpık reklamları göstermeye başlıyor. Check Point’in Mobil Tehdit Araştırma Başkanı Jonathan Shimonovich, “Kötü amaçlı yazılım kullanıcı tarafından yüklenen uygulamalara sessizce saldırıyor. Android kullanıcılarının bu tür tehditlerle kendi başlarına mücadele etmesini zorlaştırıyor.” diyor.  Şu anda, virüslü cihazların çoğu Hindistan ve çevresinde popüler olan 9Apps mağazasından uygulama indirenler.

Ajan Smith’in kullandığı yöntemler Gooligan, Hummingbad ve CopyCat gibi diğer kötü amaçlı yazılımlara benziyor. Check Point ayrıca kodun banka bilgilerini çalmak veya casusluk gibi daha zararlı ve zararlı amaçlar için kolayca kullanılabileceğini de söylüyor.

Google Play Store’da virüslten etkilenen 11 uygulama tespit edildi. Ajan Smith’in keşfinden bu yana Google bu uygulamaları mağazasından kaldırdı.  Uzmanlar bu tarz sorunlar ile kullanıcıların karşılaşmamaları için yalnızca güvenilir uygulama mağazalarından uygulama indirmelerini tavsiye ediyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -