22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerAMD EPYC, Enerji Bakanlığı'nın Süper Bilgisayarını Güçlendiriyor

AMD EPYC, Enerji Bakanlığı’nın Süper Bilgisayarını Güçlendiriyor

ABD Enerji Bakanlığı, Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı’nda bulunan Ulusal Enerji Araştırma Bilimsel Bilgi-İşlem Merkezi (NERSC) için AMD EPYC işlemciler ve Cray’in en yeni Shasta süperbilgisayar platformuyla güçlendirilen yeni bir süperbilgisayar duyurdu.

Perlmutter adı verilen süperbilgisayar, 2020’de kullanıma açılacak olan bir ön exa-boyut sistemi olacak ve azımsanmayacak sayıda sadece işlemciden oluşan çoklu çekirdekli AMD EPYC işlemcilerin gelecek nesillerini barındıracak. Bu yeni süperbilgisayar, NERSC’in şu anki bilgi-işlem gücünü üç katından daha fazlaya çıkaracak.

Perlmutter, yılda 600’den fazla projede ve 7000’den fazla bilim adamı tarafından, devasa boyutta bilimsel içerikler, yeni enerji kaynakları geliştirme, enerji verimliliğini artırma, yeni materyaller keşfetme ve bilimsel deneylerden elde edilen devasa veri setlerini analiz etme gibi işlemlerde kullanılacak.

Bu açıklamanın bir parçası olarak Cray de, AMD EPYC işlemciler ve Radeon GPU’ları destekleyecek olan Shasta adı verilen yeni nesil süperbilgisayar sistemini duyurdu.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -