22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerAMD, Ryzen işlemcileriyle yaptığı atağı yeni nesil ekran kartlarıyla da yapacak!

AMD, Ryzen işlemcileriyle yaptığı atağı yeni nesil ekran kartlarıyla da yapacak!

AMD geçtiğimiz yıl 3. nesil yeni Ryzen işlemcilerini piyasaya sunmasıyla birlikte rakibi Intel’e karşı oldukça başarılı bir çıkış yakalamıştı. Firmanın yeni nesil RDNA2 mimarili Navi ekran kartlarıyla hem 4K oyun performansı başarımı hem de Işın-izleme (ray-tracing) gibi özellikleriyle aynı başarıyı Nvidia karşısında da yakalayacağı konuşuluyor.

AMD CEO’su Dr. Lisa Su, RDNA2 mimarili yeni kartların 2020 içerisinde geleceğini söylüyor. Son paylaşılan bilgilere göre bu kartların oyunlardaki 4K performansı ve Nvidia’nın bir adım önde başladığı Ray-tracing teknolojisine destek vermesiyle yeniden piyasayı hareketlendireceği konuşuluyor. Bu GPU’ların yeni nesil konsolllarda kullanılacağını düşünürsek de aksini iddia etmek için pek bir sebep görmüyoruz. 

Amiral gemisi olacağı söylenen AMD Radeon RX 5950 XT‘nin teknik özellikleri de oldukça iddialı. Bu kartta 7nm+ işlem sürecinde geliştirilen RDNA2 mimarisine yer verilecek. 80 işlem birimi ve 5120 akış işlemcisi ise 17.5 TFLOP‘luk bir işlem gücü sunacak. Donanım temelli Işın-izleme ve GDDR6 / HBM2 bellek seçenekleri ise teknik özellikleri arasında yer alacak.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -