24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerAMD yeni nesil Epyc Milan ve Genoa işlemcilerinin yol haritasını paylaştı

AMD yeni nesil Epyc Milan ve Genoa işlemcilerinin yol haritasını paylaştı

AMD‘nin en yeni Zen 2 Epyc işlemcileri sunucu pazarında büyük oyuncu olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Şimdi ise 2021’ye kadar olan süreçte yeni nesil Epyc Milan ve Epyc Genoa işlemcileri ile AMD segmentini daha iyi IPC, azaltılmış gecikme süresi ve watt başına arttırılmış performansla lehine çevirmeye çalışacak.

İngiltere’de düzenlenen HPC-AI Danışma Konseyi konferansında AMD yaklaşmakta olan Zen 3 ve Zen 4 mimarileri ile ilgili bazı detayları açıkladı. Yeni nesil Epyc Milan, Rome ve Genoa işlemcileri için zaman çizelgesi de belli olmuş gözüküyor.

Bilindiği üzere AMD’nin Zen mimarisi ve Epyc işlemcileri pazara tam hakim değilken Intel pazarın % 99’unu elinde tutuyordu. Şimdi ise AMD 2020’de çıkışına devam ederek, pazarın % 10’una ulaşmayı başardı. AMD, Zen 2 Epyc “Rome” ve “Milan” işlemcileri ile açığı daha fazla kapatmak istiyor. Paylaşılan bu son yol haritası da bunu destekleyecek nitelikte.

3. nesil Epyc işlemcilerinden olacak Milan, yenilenmiş 7nm + sürecinde Zen 3 çekirdeğine sahip olacak. Bu işlemciler için 2020 3. çeyrekte üretime başlanacak. Milan, şu anki nesil Roma ile aynı olarak 64 çekirdeğe kadar ölçeklenecek ve aynı SP3 soketini kullanacak. Ek olarak, Milan çekirdek başına 2 izlek kaldırabilecek hatta çekirdek başına 4 izlek ile gelebileceği söylentisi de mevcut. Bununla birlikte AMD’nin Milan’da bazı değişiklikler yapacağı ve her CCD’ye 32 MB’lık birleşik L3 önbellekl koyacağı paylaştığı diyagramda görülebiliyor.

2021’de gelmesi beklenen Genoa‘nın ise SP5 soketini kullanarak DDR5 ve PCIe 5.0’a geçiş yapması bekleniyor. Bu işlemci hakkında şu an çok fazla bir bilgi yer almıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -