23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerASUS, AMD 400 serisi ile PCIe Gen 4.0 güncellemesine başlıyor.

ASUS, AMD 400 serisi ile PCIe Gen 4.0 güncellemesine başlıyor.

ASUS, AMD 400 serisi yonga setine dayalı eski soket AM4 anakartlarında PCI-Express gen 4.0 desteğine BIOS güncellemeleri ile destek vermeye hazırlanıyor. 

Güncelleme PCI-Express x16 yuvaları ve SoC’ye PCIe x4 kablolaması olan M.2 yuvalarında PCIe gen 4.0’ı doğrudan SoC’a bağlı olan tüm cihazlara sağlayacak. Çinli teknoloji yayını MyDrivers tarafından puanlanan X470 ve B450 yonga setlerine dayanan anakartların bir de listesi paylaşıldı. Çinli teknoloji yayını MyDrivers tarafından puanlanan X470 ve B450 yonga setlerine dayanan anakartların bir de listesi paylaşıldı. Testlere bakacak olursak AMD’nin eski yonga setleri için PCIe gen 4.0’ı açıkça engellemediğini söyleyebiliriz. 

Sadece anakart üreticilerine bunu yapmamalarını öneriyor. Çünkü yeni AMD 500 serisi anakartlar PCIe gen 4.0 sinyal bütünlüğü ve kararlılığı sağlayan yeni PCB özelliklerine göre üretilmiş bulunuyor. ASUS ise gen 4.0 isteyip istemediklerine karar vermek için bu tercihi kullanıcılara bırakmak istiyor. Kullanıcılar sistemleri dengesizleşirse, BIOS ayarlarından PCIe versiyonunu gen 3.0 ile sınırlamayı seçebiliyorlar. Ek olarak AMD’nin 500 serisi yonga seti anakart özellikleri, optimum PCIe ve bellek kablolaması için 4’ten fazla katmana sahip PCB’leri öngörüyor. ASUS listesindeki TUF B450 Pro Gaming gibi anakartların çoğu da 4 katmanlı PCB kullanıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -