24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerÇin, telefonlar için yüz tanıma zorunluluğu getiriyor

Çin, telefonlar için yüz tanıma zorunluluğu getiriyor

Çin, cep telefonu satın alan vatandaşları için cihazlarını yüz tanıma özelliğiyle kaydettirmelerini zorunlu hale getiriyor. Bu zorunluluk kişisel özgürlüklerin kısıtlanması noktasında eleştiriler alırken hükümet durumun anonim internet kullanımını önlemeye yönelik olduğunu söylüyor.

Çin‘de anonim internet kullanımını önlemek için yeni başlayacak uygulamayla 1,4 milyar kişi yüz tanıma özelliklerini zorunlu olarak kaydettirecek. 1 Aralık itibariyle getirilen yeni uygulamayla Çin’de kullanıcıların telefonlarındaki yüz tanıma bilgileri devletle paylaşılacak. Böylece internetin anonim olarak kullanılması engellenecek.

Çin hükümeti ise, bu düzenlemeyle vatandaşların internetteki ‘meşru haklarını ve çıkarlarını korumayı amaçladığını savunuyor. Yaklaşık 1,4 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin’de yaklaşık 170 milyon yüz tanıma özellikli güvenlik kamerası bulunuyor. İnternet paylaşımlarında da gerçek isim kullanılması zorunlu. Çin’de yeni telefon hattı satın alanların fotoğrafları ve kimlik kartlarıyla birlikte kayıt olmaları zorunluydu. 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -