24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerEIZO'dan yerleşik kalibrasyon sensörlü dünyanın ilk gerçek HDR monitörü

EIZO’dan yerleşik kalibrasyon sensörlü dünyanın ilk gerçek HDR monitörü

EIZO, profesyonel renk derecelendirmesi için yerleşik kalibrasyon sensörüne sahip dünyanın ilk gerçek HDR monitörünü tanıttı. ColorEdge PROMINENCE CG3146 modeli 31.1 inç büyüklüğünde ve DCI-4K (4096 x 2160) çözünürlük ile geliyor. Monitör, profesyonel post prodüksiyon ve renk derecelendirme iş akışı için özel bir HDR (yüksek dinamik aralık) kalibrasyonu sunuyor.

Bu model özellikle SDR (standart dinamik aralık) monitörlerle elde edilemeyen hem çok aydınlık hem de çok karanlık alanları doğru bir şekilde gösterebiliyor. Monitör, gerçek HDR için 1000 cd/m^2 (tipik) yüksek parlaklık ve 1.000.000: 1 kontrast oranı sunabiliyor. Yerleşik HDR kalibrasyon sensörü ekranda zaman içinde rengin doğru kalmasını sağlayarak renk yönetimini kolaylaştırıyor. Böylece kullanıcılar yaratıcı sürece daha fazla odaklanabiliyorlar.

ColorEdge PROMINENCE, piyasada bulunan diğer HDR teknolojilerinden ABL (Otomatik Parlaklık Sınırlayıcı) ve yerel karartmanın ciddi dezavantajlarının da üstesinden gelebiliyor. Kullanıcıların her pikselde her zaman doğru renkleri ve parlaklığı görmelerini sağlamak için bu teknolojilerin sınırlamaları olmaksızın gerçek bir HDR görsel deneyimi sunuyor. Ayrıca, EIZO’nun ColorNavigator 7 renk yönetimi yazılımı ile kullanıcılar monitörlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde düzenli olarak kalibre edebiliyor ve kalite kontrolü sağlayabiliyorlar. Tüm bunlara ek olarak HDR’de yayın, film ve diğer video içeriğini görüntülemek ve düzenlemek için HLG (hibrit log-gama) ve PQ (algısal nicemleme) eğrisi de destekleniyor. Bu da optimize edilmiş gama eğrileriyle SDR’ye (standart dinamik aralık) kıyasla, insan gözünün gerçek dünyayı nasıl algıladığına göre görüntüleri daha gerçekçi gösterebiliyor.

EIZO profesyonel kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için monitörün içindeki sıcaklığı doğru bir şekilde ölçmek ve çevrenin sıcaklığını tahmin etmek için bir de sıcaklık sensörü yerleştirmiş. Bu da bir LCD monitörün rengi ve parlaklığının, ortam sıcaklığı ve monitörün kendisinin sıcaklığı nedeniyle değişmesinin önüne geçmek için düşünülmüş. Bu sıcaklık algılama ve tahmin teknolojisi ile monitör gerçek zamanlı olarak ayarlanabiliyor. Böylece tonlamalar, renk, parlaklık ve diğer özellikler doğru şekilde görüntülenmeye devam ediyor.

Ayrıca, EIZO, monitörün tahmin algoritmasında AI (yapay zeka) kullanıyor. Doğru düzeltmeleri hesaplamak için çeşitli sıcaklık değiştirme durumları ayırt edilebiliyor. EIZO’nun patentli dijital homojenlik ekolayzır (DUE) teknolojisi, dalgalanan bir sıcaklığın, ekran boyunca sabit görüntüsü için renk sıcaklığı ve parlaklığı üzerindeki etkilerini de dengeliyor. ColorEdge PROMINENCE CG3146 modelinin Nisan 2020 itibariyle piyasada olması bekleniyor. Fiyatlandırma konusunda ise henüz bir bilgi yer almıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -