24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerExynos 990 mevcut rakiplerinden % 20 daha hızlı olacak

Exynos 990 mevcut rakiplerinden % 20 daha hızlı olacak

Samsung yeni nesil akıllı telefonlarında kullanacağı yeni SoC’u Exynos 990‘nın mevcut rakiplerinden % 20 daha hızlı olacağını duyurdu. Şirket ayrıca yeni SoC ile birlikte 5,1 Gbps bağlantı hızına sahip daha hızlı bir işlemciye eşlik edecek yeni bir 5G modemin geleceğini deı ekledi.

Exynos 990, AI hızlanma devresinden yararlanmak için tasarlanan uygulamalarda iki kat daha hızlı çalışacak. SoC’un üçlü küme tasarımı performans için iki adet Cortex-A76 çekirdeği ve genel performansta yüzde 20’lik kazanç sağlayan dört adet güç tasarruflu Cortex-A55 çekirdeği içeriyor.Yine grafikler için yüzde 20’ye kadar daha yüksek performans ve güç verimliliği sağlayan yerleşik Mali-G77 GPU’ya sahip.

Exynos 990 aynı zamanda yerleşik gelişmiş görüntü sinyal işlemcisine (ISS) sahip ve 120Hz yenileme hızına destek veren yeni bir ekran sürücüsü ile gelecek. Samsung, ISS’nin 108 megapiksele kadar kamera sensörlerini destekleyeceğini de vurguluyor.

Yeni modem ise 5G ağlarda 5.1Gbps’ye, 4G’de 3Gbps’ye ulaşabiliyor. Bu transfer oranının geçen ay çıkan Exynos 980’nin iki katı olduğunu eklemekte fayda var. Bu bant genişliğini sağlamak için Exynos 990, 5.500 Mb/s’ye kadar LPDDR5 veri hızlarını destekliyor.

Hem 5G Exynos Modem‘in hem de Exynos 990‘nın önümüzdeki yıl hazır olacak akıllı telefonlarda kullanılması bekleniyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -