15.3 C
İstanbul
19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerGoogle Haritalar Yepyeni Bir Tasarım İle Geliyor!

Google Haritalar Yepyeni Bir Tasarım İle Geliyor!

Google Haritalar, Android telefonlarda yeni tasarımıyla dikkat çekiyor: daha geniş harita görünümü ve iyileştirilmiş kullanıcı arayüzü geliyor!

Google Haritalar’ın yeniden tasarlanan arayüzü, Şubat ayında ilk kez görücüye çıktıktan sonra, bazı Android telefonlarda yeni tasarım ile tekrar ortaya çıkmaya başladı ve yakın gelecekte tam bir sürüm alması bekleniyor.

Bu yeni sürüm birçok benzer tasarım güncellemesini içeriyor. Örneğin, tam ekran paneller bazı durumlarda haritanın bir kısmını arka planda gösterecek şekilde değiştirilmiş, böylece kullanıcılar farklı detayları araştırırken kolay bir kullanım deneyimi kazanıyorlar. Panel köşeleri daha yuvarlak hale getirilmiş ve ekranın herhangi bir noktasında bilgi kartını kapatma veya paylaşma butonları kolayca erişilebilir bir şekilde konumlandırılmış.

Belki de en büyük değişiklik, yol tarifi alırken yapıldı; başlangıç ve bitiş noktalarını belirten alanlar artık haritanın üzerinde yüzer durumda ve ulaşım modunu değiştirme seçenekleri ekranın altına taşınmış. Böylece harita, daha fazla zaman görünür hale geliyor.

Google henüz bu tasarım değişiklikleri hakkında resmi bir açıklama yapmadı, ancak bu yeni görünüm birkaç aydır test ediliyor ve yakında herkesin telefonunda bu yeni arayüzle karşılaşması bekleniyor. Muhtemelen Google Haritalar’ın iOS versiyonunda da aynı değişikliklerle güncellenecektir.

Google I/O 2024 geliştirici konferansı 14 Mayıs’ta başlıyor ve bu etkinlikte Google Haritalar ile ilgili duyuruların yanı sıra Google’ın gelecekteki yapay zeka planları ve Pixel 8a telefonu hakkında bilgiler de verilmesi bekleniyor.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -