21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaHaberlerGoogle'dan Yeni Video Üretim Aracı: Veo

Google’dan Yeni Video Üretim Aracı: Veo

Google'ın yeni video üretim aracı Veo, içerik üreticileri ve sanatçılar için Google Labs'de denemeye açılıyor. Yalnızca belirli "güvenilir test kullanıcıları" bu aracı deneyebilecek.

Google, metin girdileriyle bir dakikadan uzun videolar oluşturabilen yeni bir araç olan Veo’yu duyurdu. Bu araç, metinden görüntü oluşturma araçlarına benzer şekilde çalışıyor. Henüz halka açık değil, ancak kullanmaya başlamak için bir yol var.

Google I/O etkinliğinde, kullanıcıların büyük ilgisini çeken birçok yapay zeka ile ilgili duyuru yapıldı. Bu duyurulardan bazıları, Google Labs’de denemeye açıldı. Google, birçok deneyini burada saklıyor ve bunlar nihayetinde hayata geçebilir ya da geçmeyebilir.

Benzer şekilde, Google’ın en yeni video üretim aracı Veo, Google Labs’de denemeye açılacak. Ancak bir şart var: Sadece belirli sayıda “güvenilir test kullanıcıları” bu aracı deneme şansına sahip olacak. VideoFX aracılığıyla, kullanıcılar Veo ve metinden görüntü oluşturma modelinin bir güncellemesi olan Imagen 3’ü deneyebilecekler.

Duyuru sırasında, Google, Veo’yu geliştirme amacıyla içerik üreticileri ve sanatçılara açacağını belirtti. Temel olarak, ne kadar çok kullanıcı Veo’yu test ederse, model o kadar iyileşiyor. Gösterilen kısa örneklerde, model yetenekli görünse de bazı zayıf yönleri vardı. Arka planlar aniden değişiyor ve çok detaylı alanlar uyumsuz görünüyordu. Mevcut haliyle, kullanım yoluyla iyileşmeye ihtiyaç duyuyor.

Bu nedenle, Google, video üretim modeline erişimi belirli içerik üreticileri ve sanatçılarla sınırlıyor.

Veo’ya Nasıl Kaydolunur?

Eğer bir içerik üretici veya sanatçıysanız, Google sizi özel bir test kullanıcısı olarak kabul edebilir.

Bu basit bir süreç, ancak Google, başvuruları sürekli olarak kontrol edecek ve güvendiği kişilere erişim izni verecek.

Veo’nun halka açılmadan önce birçok kişi tarafından deneneceğine dair bir garanti yok. Ne zaman halka açılacağı da belirsiz. Google, Veo’yu Gemini’nin bir parçası yapana ya da VideoFX’i halka açana kadar bir yıl veya daha fazla sürebilir.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -