21.4 C
İstanbul
8 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerJaponya Dijital Bakanı Taro Kono, Disketlerin Sona Ermesini Kutluyor

Japonya Dijital Bakanı Taro Kono, Disketlerin Sona Ermesini Kutluyor

Japonya Dijital Bakanı Taro Kono, resmi düzenlemelerden disketlerin tamamen kaldırıldığını ve böylece disket kullanımının son bulduğunu duyurdu.

Japonya Dijital Bakanı Taro Kono, disketlerin sonunu kutluyor. “Disketler savaşını kazandık,” diye açıklama yapan Kono, Reuters’a göre bugün erken saatlerde, disketle ilgili 1,034 resmi düzenlemenin yürürlükten kaldırıldığını belirtti. Bu dönüm noktası, disketlerin altın çağından onlarca yıl sonra geldi.

Ocak ayında, Japon hükümetinin disketi ortadan kaldırma planını ve modernleşme çabalarını bildirmiştik. Bu nedenle, bu son birkaç ay, Japonya’da ikonik manyetik medya formatı için son veda oldu. 28 Haziran itibariyle, yalnızca bir resmi düzenleme disketle dosyalanmayı gerektiriyor – araç geri dönüşümü ile ilgili bir çevresel düzenleme.

Taro Kono’nun Disket Nefreti

Japonya Dijital Bakanı Taro Kono Japonya Dijital Bakanı Taro Kono Twitter/X’de 2.5 milyon takipçisi olan Kono, karakter sahibi biri olarak görülüyor. Japonya’nın bürokrasisini modernize etme rolünden büyük keyif alıyor gibi görünüyor. Disketler ve optik diskler gibi uzun ömürlü formatların ortadan kaldırılması konusunda oldukça sesli ve aynı zamanda faks makineleri ve diğer analog teknolojilerin mezarlarında dans ediyor.

Disketler ilk olarak 50 yıl önce tanıtıldı ve en yaygın olarak kullanılan kapasiteleri yalnızca 1.44MB dosya tutabiliyordu. Bu, basit metinsel veriler için yeterli olabilir, ancak daha zengin içerikler kolayca bu kapasiteyi aşabilir. Örneğin, bu makaledeki kahraman görüntüsü 3.92MB boyutundaydı ve boyutlandırılıp kırpılmadan önce daha büyük bir dosyaydı.

Disketlerin perakende bulunabilirliği ve modern cihazlarda destekleyen donanım eksikliği de ortadan kaldırılmalarını teşvik etti. Son disket medya üreticisi Sony, on yıl önce disket üretimini durdurmuştu. Kişisel olarak, birçok bilgisayara erişimim var, ancak hiçbirinde disket sürücüsü veya optik sürücü yok. Ancak, eski bir dosyayı çıkarmam gerektiğinde kullanmak üzere bir USB DVD-RW sürücüsünü saklıyorum.

Disketlere ve sürücülere olan ihtiyacın Japon bürokrasisinden kaldırılmasının iyi bir şey olduğunu düşünüyoruz. Ancak, havacılık ve sağlık hizmetlerinden nakış segmentlerine kadar eski ekipmanların yanı sıra hobi sahipleri ve retro bilgisayar kullanıcıları, değerli disketlerini korumak isteyeceklerdir. Disketleri veri depolama veya aktarım için kullanan kullanışlı ve hizmet verilebilir bir ekipmana sahipseniz, neden onu terk edesiniz? Aynı şey San Francisco Belediye Ulaştırma Ajansı’nın Caltrain’i gibi ulaşım sistemleri için de geçerlidir – ancak eski görev kritik donanımlarının olası arızalarına ilişkin güvenlik endişeleri bulunmaktadır.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -