20.3 C
İstanbul
18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerLiqid dünyanın ilk PCIe 4.0 x16 SSD sürücüsünü tanıttı

Liqid dünyanın ilk PCIe 4.0 x16 SSD sürücüsünü tanıttı

SSD üreticisi olan Liqid önümüzdeki hafta Flash Bellek Zirvesi’nde sunumunu yapacağı dünyanın ilk PCIe 4.0 x16 arayüzünü kullanan 32 TB’a kadar depolama sunan yeni Liqid Element LQD4500 SSD sürücüsünü duyurdu. 

Liqid’in yeni Element LQD4500 SSD’si Phison’un 4 adet PS5016-E16 kontrolcüsü ile 32 TB’a kadar işlenmemiş 3D TLC NAND flaşı içeriyor. Bu sayede 24GB/sn‘ye kadar art arda okuma ve yazma hızı ile 4 milyona kadar IOPS yazma ve okuma gibi (sürekli rastgele yazma işlemleri 600K IOPS olarak derecelendirilmiş.)  inanılmaz hızlara ulaşılıyor. 

Sürücü bir adet geniş pasif soğutma sistemine sahip ve tam boy uzunlukta (FHFL) bir ek kart (AIC) form faktörü ile gelecek. Bu sayede aşırı performans gerektiren ve minimum düzeyde performans sağlayabilen büyük sistemlerle de uyumlu. Kartın fiyatının ne olacağı konusunda henüz bir bilgi yer almıyor. Tabii ucuz olmasını beklemiyoruz.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -