22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMark Zuckerberg Veri sızması hakkında sessizliğini bozdu.

Mark Zuckerberg Veri sızması hakkında sessizliğini bozdu.

Geçtiğimiz günlerde 50 milyon Amerikalıyı etkileyen ve Facebook verilerinin siyasi amaçlar için kullanılmasına izin veren bir veri sızıntısı ortaya çıkmıştı. Şirket hisseleri bir anda 4 milyar dolara yakın eridi. Bu konu hakkında beş gündür sessiz kalmayı tercih eden Facebook CEO’su Mark Zuckerberg yeniden bir açıklama yaparak ikinci defa özür diledi.

Kamuya gönderilen bir mektupta Zuckerberg, Facebook’un üçüncü taraflarla veri paylaşımının 2014 ve öncesinde yapıldığını ve Stratejik İletişim Laboratuvarları (SCL) ve Cambridge Analytica gibi şirketlerinsadece kullanıcı verilerine değil kullanıcıların arkadaşlarınında verilerine eriştiklerini itiraf etti.  Avrupa Birliği’nin (AB), Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne (bu Mayıs ayında yürürlüğe girecek olan) göre arkadaşlarınızn verilerini bile paylaşmak bir gizlilik ihlali sayılıyor. 

Zuckerberg, 2015 yılında Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacı Aleksandr Krogan ve Cambridge Analytica’dan yanlış şekilde edinilen tüm verileri sildiğini belgelemesini istediğini söyledi. Ancak daha sonra olayın ciddi bir takibi olmamış. Bu olaylar bakalım Facebook’a ne kadar kan kaybettirecek ya da bir başka platformun sivrilmesine vesile olacak mı göreceğiz?

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -