24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMediaTek yeni Helio G serisi çipsetini duyurdu

MediaTek yeni Helio G serisi çipsetini duyurdu

Tayvanlı yonga üreticisi MediaTek yeni amiral gemisi işlemcileri Helio G90 ve G90T’yi duyurdu. Çipler, ARM Cortex-A76 ve A55 çekirdeklerini kullanan 2.05 GHz hızında sekiz çekirdekli işlemci içerecekler. MediaTek’in yeni çipi ayrıca 800 MHz’e kadar çıkabilen Mali G76 GPU’ya ve 10GB’a kadar LPDDR4x RAM desteği sunacak. G90 ve G90T, MediaTek’in oyun odaklı G serisindeki ilk SoC’lar olacak.

 {youtube}https://youtu.be/4mBde8754TA{/youtube}

Oyunların performansını artırmak için tasarlanmış şirketin “HyperEngine” teknolojisi dediği geliştirmeleri de içerecek. HDR10 desteği yer alacak. Yine MediaTek’in Wi-Fi kalitesinin ne zaman bozulduğunu algılayabildiği ve otomatik olarak LTE geçişi sağlayan ağ işlemcisine sahip olacak. Çiplerde ayrıca dokunmatik ekran kontrollerinin daha duyarlı olması için “hızlı yanıt motoru” bulunacak.

MediaTek’in yeni çiplerinin Razer Phone 2 veya Asus ROG Phone 2’ye benzer oyun odaklı amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılması bekleniyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -