22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMicrosoft Flight Simulator sistem gereksinimleri ile korkutuyor!

Microsoft Flight Simulator sistem gereksinimleri ile korkutuyor!

E3 2019 kapsamında Microsoft’un yaptığı en büyük sürprizlerden bir tanesi kuşkusuz Microsoft Flight Simulator tanıtımı olmuştu. Oyunun müthiş grafikleri ise neredeyse 20 yıldır seriyi bekleyen hayranlarını oldukça heyecanlandırmıştı. Oyunun PC için sistem gereksinimleri de açıklandı. 150 GB disk alanı, RTX 2080 ve Cloud servisi için 50 Mbps önerilen bağlantı hızı ilk göze çapan gereksinimlerden oluyor.

Oyunu bilgisayarlarında sorunsuz bir şekilde oynamak isteyen kullanıcılar en az Ryzen 1200 ayarında bir işlemci, Radeon RX 570 ve 8 GB sistem belleğine ihtiyaç duyacaklar. Cloud servisi için en düşük bağlantı ise 5 Mbps olarak belirtilmiş. Elbette oyunun ‘ideal‘ olarak açıklanan gereksinimleri oldukça iddialı. Zira sorunsuz bir oyun deneyimi için Ryzen 7 Pro 2700X veya Intel i7 9800X ayarında bir işlemci, Radeon VII veya RTX 2080 ayarında bir ekran kartı ile 32 GB sistem belleği öneriliyor. Oyunun sistemlerde kaplayacağı alan ise 150 GB olarak belirtilmiş.

Bildiğiniz üzere Microsoft oyunda şehirlerin gerçek zamanlı olarak yüklenmesi için Bing haritalarını Cloud üzerinden yükleyecek. Bu amaçla iki petabayttan fazla veriye buluttan erişilebileceği söyleniyor. Bunun için önerilen bağlantı hızı ise 50 Mbps ki bu da ülkemiz şartlarında oldukça sıkıntılı bir durum.

 {youtube}https://youtu.be/ReDDgFfWlS4{/youtube}

Microsoft Flight Simulator ekibi 3. taraf içerik geliştirme ve topluluk içeriği oluşturma için destek sağlanacağının müjdesini de vermişti. Ekip, oyunun gelişim sürecinde gerçekten topluluğa yakın çalışmak istediklerini söylüyor.  Ayrıca oyuncuların erişilebilirlik seçenekleri için gerek klavye gerekse mouse ile kontrol seçeneklerinde gelişmiş bir destek sunulacak. Ekip, ‘Nasıl uçmak istiyorsanız öyle uçacaksınız.’ diye özellikle belirtiyor. Microsoft Flight Simulator hem PC hem de Xbox One ailesi için 2020‘de tam da belli olmayan bir tarihte meraklıları ile buluşacak. 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -