22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMicrosoft yeni oyun konsolu Xbox X Serisini tanıttı

Microsoft yeni oyun konsolu Xbox X Serisini tanıttı

Microsoft merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu Xbox X serisini ilk kez Game Awards 2019 kapsamında tanıttı. Microsoft’un yeni oyun konsolu PlayStation 5 gibi 2020’nin tatil sezonunda raflardaki yerini alacak.

 {youtube}https://youtu.be/0tUqIHwHDEc{/youtube}

İlk kez tasarımını da görme fırsatı bulduğumuz videoda Xbox X serisinin dikdörtgen yerine kare şeklinde olduğunu ve beklediğimizden uzun olarak dikey bir tasarım ile geleceğini görüyoruz. Uzunca bir süre ismini duyduğumuz “Scarlett” projesinin şu aşamada şekillendiğini söylemek mümkün. Xbox Series X gibi bir adlandırma yapılmasına gerekçe ise konsola şimdiki nesilde olduğu gibi ara versiyonların geleceğini gösterebiliriz. Elbette bu yaklaşım şimdilik kişisel bir tahmin.

Xbox Series X’de AMD’nin Ray-tracing yeteneğine sahip yeni nesil RDNA mimarili grafik çipseti ve yine en son Zen 2 mimarili işlemcisine yer verilecek. Konsol rahat bir şekilde 4K çözünürlükte 60FPS akıcı bir oyun deneyimi sunacak. Microsoft ek olarak 8K’da 120FPS oyun deneyiminin mümkün olduğunun da altını çiziyor. Bekleyip göreceğiz. Buna ek olarak Microsoft, Xbox Series X‘de Değişken Hız Gölgelendirme teknolojisi, minimize edilmiş giriş gecikmesi için “Otomatik Düşük Gecikme Modu” ve “yükleme sürelerini azaltan” yeni nesil bir NVMe SSD‘ye yer verecek.

 {youtube}https://youtu.be/qJWI4bkD9ZM{/youtube}

Xbox şefi Phil Spencer etkinlikte ilk oyunu ile oldukça beğeni kazanan devam oyunu Senua’s Saga: Hellblade II tanıtımını da meraklılarına sundu. Konsolun gücünü bu videoda net bir şekilde görebiliyoruz. Anlaşılan şimdiden yeni konsollar için kenara para koymaya başlasak çok iyi olacak.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -