22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerNetflix veri merkezlerinde Intel’den AMD’ye geçiş yapılması düşünülüyor

Netflix veri merkezlerinde Intel’den AMD’ye geçiş yapılması düşünülüyor

Son paylaşılan haberlere göre popüler stream servisi Netflix‘in veri merkezlerinde çift soketli Intel Xeon CPU’larından AMD’nin EPYC işlemcilerine geçş yapacağı konuşuluyor.

AMD son zamanlarda EPYC işlemcileriyle yaptığı doğru hamlelerin meyvesini alacağa benziyor. Bunun ilk hamlesi de Netflix’ten gelecek gibi. Öyle ki şirket veri merkezlerinde kullandığı Intel Xeon CPU’larını AMD EPYC CPU’ları ile değiştirebilir. Hali hazırda Netflix, 100 Gbps bant genişliğine ulaşabilecek sunuculara sahip. Fakat şirketin yeni hedefi 200Gbps‘e çıkmak. Paylaşılan grafiklere göre bunun da yolu EPYC işlemcilerinden geçiyor.

Netflix’in sunucu altyapısı şu anda hem Broadwell hem de Skylake/Cascade Lake aileleri ile Intel Xeon CPU’larıın bir karışımı ile çalışıyor. Broadwell tabanlı Xeon’lar yaklaşık 60GB/sn bellek bant genişliğini 40 şeritli PCIe 3.0 (32 GB/sn I/O) ile sağlıyor. 200Gbps’e çıkmak istenilirse de bu ihtiyaç daha fazla I/O, Xeon işlemci gereksinimi veya daha ucuz olan AMD EPYC işlemcilere geçiş ile karşılanabilir. Zira EPYC işlemcilerin sahip olduğu 128 şeritli PCIe 4.0 desteği, 200GB/s ulaşmak için yeterli bir altyapı sunuyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -