22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerPlayStation 5'te "son derece güçlü" bir SSD yer alacak

PlayStation 5’te “son derece güçlü” bir SSD yer alacak

2020 için geri sayıma girdiğimiz şu günlerde, yeni yılda oyuncuların en çok konuşacağı olayların başında hiç kuşkusuz yeni çıkacak olan konsollar gelecek. Bunun sinyallerini de her yeni bilgi ile daha çok hissediyoruz. PlayStation 5‘in ilk oyunlarından olacak Godfall‘ın yönetmeni Keith Lee de ağzımıza bir parmak bal çalıyor.

 {youtube}https://youtu.be/5vX-257ns6g{/youtube}

Keith Lee, PlayStation Lifestyle’a verdiği bir demeçte, “PlayStation 5’teki olağanüstü güçlü SSD, her bir nesne için yeni bir ayrıntı düzeyi ve geniş dünyamızın kesintisiz yüklenmesine olanak sunuyor.” sözlerine yer veriyor. Öyle ki PlayStation 5 ile aşağı yukarı aynı donanım özelliklerine sahip olacak Xbox Series X‘in bu konuda önüne geçebileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Bildiğiniz üzere PCIe 4.0’ı kullanan katı hal sürücüleri yaklaşık 5GB/sn okuma/yazma hızlarının zirvesine ulaşıyor. Fakat Mark Cerny, PS5’in SSD’sinin “mevcut herhangi bir PC SSD’den daha yüksek bir bant genişliğine” sahip olduğunu söylemişti.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -