22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerPlayStation 5 kontrolcüsünün patent görüntüleri ortaya çıktı

PlayStation 5 kontrolcüsünün patent görüntüleri ortaya çıktı

Sony‘nin yeni nesil oyun konsolu olacak PlayStation 5‘in oyun kolunun şematik görüntüleri paylaşıldı. Yeni kol DualShock 4’ten çok farklı olmamakla birlikte daha ergonomik bir tasarım ve ek özellikler ile geleceğe benziyor.

Sony’nin patent görüntülerinden edindiğimiz bilgiye göre yeni oyun kolu daha ergonomik bir tasarım çizgisini hedefliyor. Bunun yanında muhtemelen PS5’in yeni sesle çalışan AI asistanı için kullanılması beklenen bir mikrofonun ve kulaklık girişinin alt kısımda yer aldığını görüyoruz. Arka kısımda ise bağlantı noktası için daha hızlı ve kolay bir şarj için USB Tip-C girişine yer verildiğini görüyoruz. Oyuncuların sıkça şikayet ettikleri arka ışık barının da tasarımda yer almadığını görüyoruz.

Elbette şemada görülen bu yenilikler gözle çok fazla görülecek ayrıntıları içermiyor. Bildiğiniz üzere yeni kolda yer alan ve tetikleme düğmelerine (L2 / R2) dahil edilmiş olan uyarıcılar ile oyun anlayışımızı daha çok değişecek. Geliştiriciler tetikleyicilerin direncini programlayabilecekler. Bu sayede bir yay çekme ve ok atma hissi ile bir arazi aracını kayalık arazide hızlandırabilme gibi yetenekler oluşturulabilecek. Haptiklerle birlikte bu özellik de çeşitli eylemleri daha iyi simüle etmek için kullanılabilecek.

Sony yeni kolun ilk örneklerinin geliştiricilere çoktan gönderildiğini söylüyor. Öyle ki kolun yeni yetenekleri Playstation 5 geliştirici kitinde GT Sport ile sergileniyormuş. Daha önce konuyla ilgili Wired‘da yayınlanan bir röportajda; ‘Pist ve kirli bir arazi arasında ilerlerken her iki yüzeyi de hissedebiliyordum.’ sözlerine yer veriliyor. PlayStation 5, 2020 tatil döneminde raflardaki yerini alacak.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -