22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerPlayStation 5'te Zen 2 mimarili AMD işlemci olacağı kesinleşti

PlayStation 5’te Zen 2 mimarili AMD işlemci olacağı kesinleşti

Sony‘nin resmi olarak yeni nesil konsolu PlayStation 5’in çıkış tarihini paylaşmasının ardından konsol hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Famitsu‘da paylaşılan bilgiye göre konsolda AMD’nin yeni Zen 2 mimarili işlemcisine yer verilecek. İşlemci, 8 fiziksel ve 16 mantıksal çekirdeğe ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra GPU kısmında ray-tracing desteğine de sahip olacak Radeon RDNA temelli 2. nesil Navi ekran kartına yer verilecek. 

Bir başka gelişme ise PS5’in sahip olacağı yeni VR yetenekleri oluyor. Sony yeni konsolunda kullanılacak PlayStation VR 2‘de kameralarla donatılmış yeni bir tasarım kullanacak. VR başlığının ön tarafında iki adet, arka tarafında ise bir adet geniş açılı kamera kullanılacak. Bu sayede tam bir kalibrasyon sağlanacak ve kablo karmaşasından kurtulup, kablosuz olarak sanal gerçeklik deneyimi sağlanacak. Tabii bu gelişme henüz resmi bir açıklama niteliği taşımıyor. Sony’nin geçtiğimiz günlerde aldığı bir patentin ayrıntıları olduğunu eklemekte fayda var. Ek olarak PlayStation 5 hakkında daha fazla bilgiye bu haberimizden ulaşmanız da mümkün.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -