17.5 C
İstanbul
16 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerRaspberry Pi tarzı Vega 11 ve Ryzen APU'lu mini PC

Raspberry Pi tarzı Vega 11 ve Ryzen APU’lu mini PC

Tek kart üzerinde bilgisayar (SBC) üreticisi olan Axiomtek, CAPA13R adlı son tasarımını tanıttı. 3,5 inçlik bu mini SBC, tıpkı Raspberry Pi gibi tek bir board üzerine kurulu. Ancak CAPA13R, Pi’ye kıyasla oldukça güçlü bir AMD Ryzen APU‘su gömülü olarak gelir.

CAPA13R‘nin iki sürümü mevcut. Üst düzey birim Ryzen V1807B APU‘sunu kullanıyor ve AMD Radeon Vega 11 grafiklerini kullanarak 4K video ve 3D render için uygun hale geliyor. Diğer sürüm ise Vega 8 ile Ryzen V1605B‘ye sahip ve daha hafif işler için düşünülmüş. Her biri sırasıyla 16 GB‘a kadar tek bir DDR4-3200 veya DDR4-2400 ram modülüne sahip.

SBC, doğrudan bağlantı için standart olarak dört GbE LAN bağlantı noktasına sahip. Yine kablosuz bağdaştırıcı desteği de mevcut. Ayrıca bir adet M.2 Key E (PCIe x1, USB2.0) ve bir adet de M.2 Key B (SATA, USB 2.0, PCIe x2) slotu yer alıyor. Giriş için ise iki adet USB 2.0 ve iki adet de USB 3.1 Gen2 bağlantı noktası var. Çıkış portları arasında ise HDMI bağlantı noktası, bir adet DisplayPort ile LVDS arayüzü ve HD ses bağlantısı bulunuyor. Ürünün fiyatı konusunda herhangi bir bilgi yer almıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -