17.5 C
İstanbul
16 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerSamsung'un yeni "alt ekran parmak izi algılayıcısı" patenti

Samsung’un yeni “alt ekran parmak izi algılayıcısı” patenti

Samsung‘un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S9 için haberler gelmeye devam ederken firma yeni bir patent başvurusu yaptı. 

Buna göre alt ekran parmak izi algılayıcısı için patent Samsung’a verildi. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Seul merkezli bir firma akıllı telefonların ekranına yerleştirilebilecek bir parmak izi algılayıcısı geliştiriyordu. Öyle ki Samsung teknolojiyi Galaxy S8’te kullanacaktı. Fakat bazı teknik sıkıntılardan dolayı bu yenilik askıya alında. Tabii son gelişmeler doğrultusunda yeni teknolojiyi Galaxy S9‘ta görmeyi bekleyebiliriz.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=zAp7nhUUOJE{/youtube}

WIPO tarafından onaylanan patente göre ekran altı parmak izi tarayıcısı, 12 basınç noktası sensörüyle kapak camı ile ekran paneli arasında yer alıyor. Bu teknoloji sayesinde yeni tarayıcı, parmak izinin çizgilerini okumak için ultrasonik sinyalleri 1200 μm kalınlığa kadar bir OLED panelinden geçirerek cilt ile doğrudan temas gerekliliğini ortadan kaldırıyor.

Bu teknolojinin bir benzerinin daha önce Qualcomm tarafından duyurulduğunu da hatırlatmakta fayda var. Yine geleneksel kapasitif parmak izi tarayıcıları kadar hızlı olmadığı ve düzgün çalışması için bir OLED panele gereksinim duyduğu da söylenmişti.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -