23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerSnapdragon'lu Galaxy Book S tanıtıldı

Snapdragon’lu Galaxy Book S tanıtıldı

Samsung, Qualcomm’un yeni Snapdragon 8cx platformunu desteklediği premium standartlarında ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarı olan yeni Galaxy Book S‘ın sürpriz duyurusunu Galaxy Note 10 lansmanında gerçekleştirdi.

Samsung bu defa Galaxy Book ve Galaxy Book 2’deki 2’si 1 arada tasarımından vazgeçerek Samsung Galaxy Book S’i ultra taşınabilir bir dizüstü haline getirmiş. Kuşkusuz Galaxy Book S’nin en büyük özelliği Qualcomm’un 7nm‘de üretilen yeni Snapdragon 8cx destekli ilk dizüstü bilgisayarı olması.

 {youtube}https://youtu.be/JiGkOVG73kc{/youtube}

Snapdragon 8cx’in 8 çekirdekli CPU’su 2.84GHz’e kadar çıkabiliyor. 8GB‘a kadar LPDDR4X RAM desteği ile 256 GB veya 512 GB SSD depolama seçenekleri de özellikleri arasında yer alıyor. Yine microSD yuvası sayesinde 1 TB’a kadar depolama alanı kazanılabiliyor. Samsung, Galaxy Book S’de 13.3 inç 1080p dokunmatik ekrana yer vermiş. Yine 720p webcam, 2 adet USB-C 3.1 bağlantı noktası, microSD kart okuyucu ve 3.5mm ses jakına da sahip.

Windows 10 Home veya Pro ile çalışan dizüstü sadece 0,96 kg ağırlığında. MacBook Air’e kıyaslarsak da çok daha ucuza yine daha güçlü ve pil ömrü çok daha uzun (23 saat) olan bir seçeneğin karşımızda durduğunu söylemek zor olmaz. Samsung Galaxy Book S’in fiyatı ise 999 dolar olarak belirlenmiş.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -